Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΕΙΚΟΝΑ 2 Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν, στις 14-10-2011, οι ακόλουθες συναντήσεις των μελών του ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα(ΠΕΣΠΟ3Τ),μετά από αίτημά τους:

-Με τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνιο Σαμαρά και τον Γεν. Γραμματέα της ΝΔ κ. Α. Λυκουρέντζο, στα Γραφεία της Ν, Λεωφόρος Συγγρού 340,

- Με τον  Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Κ. Γουβάλλα, με σκοπό την εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωσή τους για τον δίκαιο αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών για την άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που οι συνέπειες του είναι πλέον επώδυνες και μια από τις βασικές αιτίες της καταρρεύσεως του ασφαλιστικού συστήματος και των δυσκολιών-αδυναμιών στήριξης του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και την σκληρή και άδικη επιδρομή της Κυβέρνησης, στις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω),με τα τελευταία μέτρα,που έχουν ως αποτέλεσμα να τις οδηγούν στην εξαθλίωσή τους και αδυναμία να παρέξουν προς τα τέκνα τους αξιοπρεπή στήριξη για σωστή εκπαίδευση, μόρφωση και διαβίωση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Σαμαρά και ο Γεν. Γραμματέας της ΝΔ αφού άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις προτάσεις μας(ως συνημμένο) μας γνώρισαν τα ακόλουθα:

  • Με την μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης διαλύεται οποιαδήποτε προσπάθεια έχει γίνει για στήριξη ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Παρά τις μέχρι σήμερα θυσίες των Ελλήνων δεν βλέπει κάποιο αποτέλεσμα θετικό.
  • Για οικονομικούς και πατριωτικούς λόγους πρέπει να υπάρξει στήριξη-ενίσχυση των οικογενειών ώστε να αποκτούν πολλά παιδιά και να μην μένουν στα δύο.
  • Προτεραιότητα από την ΝΔ πρέπει και θα δοθεί στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος με κατάλληλη δημογραφική πολιτική, όπως είναι και απαίτηση του Συντάγματος. Οι προτάσεις μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα στηριχθούν από την ΝΔ. Τα μέτρα θεσμικού χαρακτήρα που έχουν καταργηθεί/περιορισθεί και δεν έχουν σοβαρό οικονομικό κόστος θα τα επαναφέρει και θα θεσμοθετηθούν και πρόσθετα μέτρα άμεσα, για τους τριτέκνους και πολυτέκνους, ενταγμένα στα πλαίσια της προαναφερόμενης δημογραφικής πολιτικής που θα σχεδιάσει.
  • Θα συγκροτηθεί εντός της ΝΔ Γραμματεία Δημογραφικής Πολιτικής με υπεύθυνο έναν βουλευτή της. Με την εν λόγω Γραμματεία η ΠΕΣΠΟ3Τ θα ευρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την κατάθεση προτάσεων-εισηγήσεων για μια δημογραφική πολιτική, υλοποιήσιμη, αποτελεσματική  και με προοπτική.
  • Αποδέχθηκαν την πρότασή μας για έντονη προβολή προς την Ε.Ε της ανάγκης η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος  να γίνει υποχρέωση της Ε.Ε και όχι μόνο ευχές και παραινέσεις από πλευράς της.

Στον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Γουβάλλα  του μεταφέραμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των τρίτεκνων οικογενειών για τα άδικα και σκληρότατα μέτρα που πρόσφατα λήφθηκαν αλλά και αυτά που σχεδιάζονται σε βάρος τους. Ζητήσαμε να υπάρξει ελάφρυνση ή/και κατάργηση ορισμένων εξ αυτών. Δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις μας προς τον κ.Υπουργό των Οικονομικών και συμφώνησε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία με την ΠΕΣΠΟ3Τ ώστε στο μέτρο του δυνατού να βελτιωθούν-αποκατασταθούν ορισμένες κατάφορα άδικες αποφάσεις.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)

115 22  Μακρυνίτσης 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ

Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr

Αθήναι  15 Οκτωβρίου  2011