Προσοχή σε επιτήδειους που εξαπατούν ηλικιωμένους

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

103 Έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, ότι ηλικιωμένα κυρίως πρόσωπα, πέφτουν θύματα επιτήδειων, οι οποίοι προσποιούνται δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα, με σκοπό την εξασφάλιση χρημάτων από αυτούς.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τα άτομα αυτά επιλέγουν τα θύματα τους με προσοχή, αφού πρώτα μελετήσουν τις συγγενικές σχέσεις των θυμάτων, με άλλα πρόσωπα και αφού μάθουν αρκετές λεπτομέρειες προσποιούνται κάποιο συγγενικό πρόσωπο, με σκοπό την εξασφάλιση χρημάτων υπό μορφή δανείου. Συγκεκριμένα, προσεγγίζουν το υποψήφιο θύμα και το πείθουν με διάφορα τεχνάσματα, ότι πρόκειται για συγγενικό τους πρόσωπο και ακολούθως ζητούν μικρά κυρίως χρηματικά ποσά, με σκοπό όπως αναφέρουν την επιστροφή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αφού πρόκειται για απάτη.

Από τα κρούσματα που υπήρξαν μέχρι τώρα, φαίνεται ότι τα άτομα αυτά δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα όμως στις Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας, ενώ στις υποθέσεις φαίνεται να εμπλέκονται Κύπριοι πολίτες.

Με αφορμή τα τελευταία δύο περιστατικά που έγιναν στη Λάρνακα σύμφωνα με τα οποία, δύο ηλικιωμένα πρόσωπα έπεσαν θύματα αυτού του είδους κλοπής, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460, για οτιδήποτε ύποπτο περιπέσει στην αντίληψη του.

Σύμφωνα με την περιγραφή του δράστη, πρόκειται για νεαρό πρόσωπο, ηλικίας 35 ετών περίπου, ισχυρής σωματικής διάπλασης, με μαύρα κοντά μαλλιά και μούσι, ενώ κινείται με αυτοκίνητο ενοικιάσεως, χρώματος πορτοκαλί.

1 σχόλια:

Deals είπε...

Συνέβη και σε γνωστό μου πριν απο λίγες μέρες. Η δικαιολογία ήταν πως ο γιος δηθεν χρωστουσε χρηματα για την ασφαλεια του αυτοκινητου... Ο κλεφτης ηξερε προσωπα και πραματα και εκανε πως πηρε και τηλεφωνο τον γιο!!!