Απόφυγε έξυπνα τα κρυολογήματα του Φθινοπώρου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

newego_LARGE_t_821_105475054_type11596 Αυτήν την περίοδο του χρόνου που η ημέρα γίνεται ολοένα και μικρότερη και τα απογεύματα πιο δροσερά δεν είναι δύσκολο να αρπάξεις κάποιο κρυολόγημα. Αν μάλιστα η διπλανή συνάδελφος στο γραφείο έχει ήδη κολλήσει ίωση και δε σταματά να φτερνίζεται και να βήχει, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα...

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις ανεπιθύμητα κρυολογήματα και να μη βρεθείς από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου με συνάχι και ένα χαρτομάντιλο στο χέρι;
Κινήσου, μη τεμπελιάζεις
Η δραστηριότητα διευκολύνει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τον οργανισμό να θωρακιστεί απέναντι σε τυχόν λοιμώξεις.
Άλλωστε, η τακτική άσκηση σε κάνει να διψάς συχνότερα και να καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα νερού που αποβάλλοντας τις τοξίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Πλύνε τα χέρια σου σωστά
Η γρίπη και η ιώσεις μεταδίδονται συνήθως με άμεση επαφή ή ακόμη και με το άγγιγμα συσκευών όπως το τηλέφωνο, το τηλεχειριστήριο ή και τα κλειδιά.
Ένα και μόνο φτέρνισμα αρκεί για να εξαπλώσει τον ιό σε διάφορα αντικείμενα. Για να αποφύγεις, λοιπόν, δυσάρεστες εκπλήξεις δοκίμασε να τρίβεις τα χέρια σου με αρκετό σαπούνι πριν τα ξεπλύνεις με νερό.
Πάρε συμπληρώματα βιταμινών
Καλό θα ήταν να λαμβάνεις τις βιταμίνες από τη διατροφή σου, καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αν, ωστόσο, πιστεύεις πως χρειάζεσαι έξτρα τόνωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής.
Προστάτεψε τα μάτια σου και απέφευγε κλειστούς χώρους
Τα μάτια απορροφούν εύκολα ιικά σωματίδια. Αν κάποιος με γρίπη φτερνιστεί δίπλα σου, το πιθανότερο είναι να κολλήσεις. Τα γυαλιά μειώνουν την πιθανότητα αυτή, προστατεύοντας τα μάτια σου. Γι΄ αυτό αν βγεις για καφέ με κάποια φίλη που έτυχε να είναι άρρωστη, προσπάθησε να καθίσετε σε εξωτερικό χώρο ή κοντά σε παράθυρο και κάλυψε τα ματάκια σου για να μη βρεθείς κι εσύ κρεβατωμένη.
Μη ξεχνάς επίσης να αερίζεις συχνά το χώρο ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ανακυκλώνεται. Γι΄αυτό κλείσε το κλιματιστικό και άσε το αεράκι από τα ανοιχτά παράθυρα να κάνει τη δουλειά του…


Από τη Δήμητρα Γκούντρα

www.womenonly.gr