Δεκάχρονος δίνει ζωή σε τρία παιδιά με το θάνατό του

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

paidi Ζωή σε μικρά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσε με τον θάνατό του ένας 10χρονος που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από τροχαίο στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".
Οι γονείς του προχώρησαν άμεσα στην απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η λήψη οργάνων του 10χρονου παιδιού, το οποίο κατέληξε, μετά από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τη λήψη των οργάνων του άτυχου παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».
Το ήπαρ και ο πνεύμονας του, εστάλησαν σε νοσοκομείο στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».
Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το δύσκολο έργο τους
.«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους γονείς του παιδιού για τον πρόωρο χαμό του. Τους συγχαίρει θερμότατα για το ψυχικό μεγαλείο που επέδειξαν, λαμβάνοντας τη γενναία απόφαση σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε μικρά παιδιά εντός και εκτός συνόρων που το είχαν ανάγκη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο.