Προσοχή στις προσφορές εργασίας μέσω email

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

039 Στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε , όπου το δικαίωμα στην εργασία έχει γίνει ζητούμενο, επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία να επωφεληθούν προσφέροντας θέσεις... εργασίας με αρκετά ευνοϊκούς όρους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Συγκεκριμένα όπως θα δείτε και από την εικόνα στο συγκεκριμένο email προσφέρεται για ημιαπασχόληση 3-4 ώρες την ημέρα το ποσό των 1700 ευρώ και επίσης πολύ γενναιόδωρο μπόνους. Είναι σημαντικό πως αναζητούν τα «θύματα» τους μέσα από ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στέλνοντας και το ανάλογο email προσαρμοσμένο στα προσόντα του εκάστοτε υποψήφιου θύματος.
Οι επιτήδειοι σε περίπτωση που το θύμα ενδώσει στην ελκυστική προσφορά εργασίας θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν:
- όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά στοιχεία του θύματος με σκοπό την κλοπή του ηλεκτρονικού του προφίλ
- αντίγραφα δημοσιών εγγράφων όπως διαβατήριο, ταυτότητα κτλ.
- Αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και κυρίως ΙΒΑΝ με πρόσχημα την εκταμίευση προκαταβολής σε όφελος του υποψήφιου θύματος.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες για αυτό και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μην ζητηθούν προσωπικά στοιχεία ή δημόσια έγγραφα καθώς ο σκοπός τους είναι είτε να εργαστεί κάποιο άτομο για αυτούς χωρίς στο τέλος να πληρωθεί (καθώς η εργασία γίνεται από το σπίτι) .
Για αυτό μεγάλη προσοχή σε τέτοιου είδους προσφορές εργασίας ή αγγελίες μέσω έντυπων μέσων επικοινωνίας καθώς σε άλλη περίπτωση η ανάγκη για εργασία είναι πιθανό να σας οδηγήσει σε μπλεξίματα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com