Αγ. Στέφανος: Συνελήφθη ασφαλιστής για παιδική πορνογραφία

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

43495 Με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου συνελήφθη 37χρονος ασφαλιστής, ενώ αναζητείται η φωτογράφος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας μιας 16χρονης, ενημερώθηκε ότι φωτογραφίες της κόρης του είχαν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, και μάλιστα δημοσίευαν και το ονοματεπώνυμό της. Οι φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί σε διαδικτυακό χώρο απεικόνιζαν τη 16χρονη σε ημίγυμνες στάσεις, χωρίς την έγκριση των γονιών της, και ο πατέρας της ήταν αυτός που υπέβαλε στους Αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μήνυση κατά αγνώστων.
Ύστερα από ηλεκτρονική έρευνα που ακολούθησε, και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, τα ηλεκτρονικά ίχνη που προέκυψαν οδήγησαν τους Αστυνομικούς στο σπίτι του 37χρονου ασφαλιστικού συμβούλου στον Αγ. Στέφανο, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής της ιστοσελίδας στην οποία είχαν δημοσιευτεί οι επίμαχες φωτογραφίες.
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 37χρονος υποστήριξε ότι αυτός δημοσίευε τις φωτογραφίες, οι οποίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία επαγγελματίας φωτογράφου το καλλιτεχνικό όνομα της οποία είναι Kate, αγνώστων λοιπόν στοιχείων για τους αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 37χρονος υπεύθυνος της ιστοσελίδας του διαδικτύου, είχε προσεγγίσει τη 16χρονη, μέσω facebook τον χειμώνα του 2010. Μαζί με την αναζητούμενη φωτογράφο, η οποία έχει συμμετάσχει σε φωτογραφήσεις editorial μόδας, την οδήγησαν σε παραλιακό ξενοδοχείο. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος και η φωτογράφος έπεισαν τη 16χρονη, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή της ηλικία, να τη φωτογραφήσουν και να την κινηματογραφήσουν σε ημίγυμνες στάσεις. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες της ανήλικης αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκαν και σε άλλες σελίδες στο διαδίκτυο.
Στην έρευνα χθες το πρωί στο σπίτι του 37χρονου στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας φορητός Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία εικόνας από ημίγυμνες ή άσεμνες φωτογραφήσεις της ανήλικης.
Ο 37χρονος, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Αθηνών.

http://www.real.gr