Ιράκ: Δύο ανήλικα παιδιά θύματα των νέων επιθέσεων

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

1283Τέσσερα τουλάχιστον άτομα έπεσαν νεκρά σήμερα σε νέες επιθέσεις στο Ιράκ, δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικα παιδιά που σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε πτηνοτροφείο βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.
Τα δύο ανήλικα αγοράκια, ηλικίας εννέα και έξι ετών, ήταν τα εξιλαστήρια θύματα της επίθεσης που είχε ως στόχο τον πατέρα τους, εκτροφέα πουλερικών στο αλ Χασμιάτ, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.
Ο άνδρας είναι μέλος των «Σάχουας» της επαρχίας Ντιγιάλα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μπακούμπα. Το κίνημα αυτό που αποτελείται από πρώην αντάρτες που συμμάχησαν στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των βίαιων επεισοδίων στο σύνολο του ιρακινού εδάφους από το 2007.
Η Ντιγιάλα παραμένει μία από τις πιο βίαιες επαρχίες του Ιράκ, λόγω των εντάσεων μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων της περοχής.
Στην ίδια επαρχία, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και ένας άλλος τραυματίστηκε από επίθεση κατά της περιπόλου τους στην Μουκνταντίγια, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα από την Μπακούμπα.
Επίσης στο Τάτζι, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον στρατηγό Χάτεμ Ισμαήλ, αξιωματούχο του αντιτρομοκρατικού αγώνα, που εργάζεται στους κόλπους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.
Ο στρατηγός δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, αλλά ένας από τους φρουρούς του σκοτώθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 429 ιρακινοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια βίας το 2010, έναντι 225 το 2009.

zougla.gr