Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμφανίζεται όταν τα οξέα του στομάχου επιστρέφουν στον οισοφάγο. Το Ίδρυμα Πληροφόρησης Νόσων του Πεπτικού, των ΗΠΑ, προσφέρει κατάλογο με παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιβαρύνουν τα συμπτώματα:

  • Η παχυσαρκία
  • Η εγκυμοσύνη
  • Το κάπνισμα
  • Η κατανάλωση εσπεριδοειδών, κρεμμυδιών ή σκόρδου
  • Η κατανάλωση τροφών με βάση την ντομάτα, όπως πίτσα, τσίλι, σάλτσα
  • Καυτερές τροφές
  • Κατανάλωση λιπαρών και τηγανητών
  • Κατανάλωση σοκολάτας
  • Αλκοόλ και καφεϊνούχα ροφήματα.
Πηγές: Ίδρυμα Πληροφόρησης Νόσων του Πεπτικού, των ΗΠΑ.