Τεχνητοί μύες στο μάτι θα προλαμβάνουν την τύφλωση

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ερευνητές στην Καλιφόρνια ανέπτυξαν μια μέθοδο εμφύτευσης τεχνητών μυών που θα επιτρέπουν σε ανθρώπους με τραυματισμούς στο πρόσωπο να ανοιγοκλείνουν τα μάτια.


Το ανοιγοκλείσιμο των ματιών είναι ζωτικής σημασίας για την όραση. Χωρίς τις καθαριστικές και λιπαντικές ιδιότητες του βλεφάρου που ανοιγοκλείνει, το μάτι μπορεί να αναπτύξει έλκη οδηγώντας στην τύφλωση.

Η νέα εξέλιξη θα μπορούσε να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με τραυματισμούς στο πρόσωπο που προήλθαν από μάχες, εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό νεύρων.

Οι τεχνητοί μυς αποτελούνται από συνδυασμό ηλεκτροδίων μολύβδου και πολυμερών σιλικόνης. Χειρουργοί προσώπου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, έδειξαν τη βιωσιμότητα των μυών και αναφέρουν τα ευρήματα στο περιοδικό 'Archives of Facial Plastic Surgery.'

Στο μέλλον, τεχνητοί μύες θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη εφαρμογή σε ανθρώπους με παράλυση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν το πρόσωπο ή την κύστη τους.

Ο Travis Tollefson, Πλαστικός Χειρουργός, δήλωσε ότι πρόκειται για το πρώτο κύμα χρήσης τεχνητών μυών σε κάποιο βιολογικό σύστημα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές ιδέες σχετικά με τους τομείς που η τεχνολογία αυτή μπορεί να διαδραματίσει ρόλο.