Στο στόχαστρο έρευνας για παιδική πορνογραφία δύο χρήστες του διαδικτύου στα Γιάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Ελλάδας έφτασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης σκληρού παιδικού πορνό μέσω διαδικτύου.

Μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε σπίτια Ελλήνων χρηστών, συμπεριλαμβάνονται τα Γιάννινα και η Ηγουμενίτσα, αν και από πληροφορίες δεν προέκυψαν στοιχεία που να πιστοποιούν την εμπλοκή κατοίκων της Ηπείρου στο κύκλωμα και ως εκ τούτου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες και δεν έγιναν συλλήψεις.
Η όλη επιχείρηση κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες και είχε την κωδική ονομασία «Τσάρλι».

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 55 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν εντός του ορίου του αυτοφώρου 17 άτομα και συγκεκριμένα...

16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι καθηγητής πανεπιστημίου, δικηγόρος από το Κιλκίς, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος, καθηγητής φυσικής αγωγής, επιχειρηματίες και φοιτητής.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο Ίντερνετ εντοπίστηκαν 158 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών και γι αυτό ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Σε ψηφιακή ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά ίχνη, ταυτοποιήθηκαν οι 55 χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι διακινούσαν στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπου απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενήλικους, ενώ η σκληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.
Μετά τον εντοπισμό των 55 ατόμων και αφού ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές, κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες έκαναν εφόδους σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλικράτεια και Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Άργος, Ρόδο και Χανιά.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οκτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μεγάλος αριθμός cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 50.000 GB (γιγαμπάιντ), τα οποία εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους, ενώ απουσίαζαν από τα σπίτια τους, είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας με άλλους παιδόφιλους σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Μόνο στην Αττική διενεργήθηκαν την Τετάρτη συνολικά 32 κατ΄οίκον έρευνες με την εποπτεία του προϊστάμενου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννη Σακελλάκου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Όσον αφορά την περίπτωση του ατόμου που βρέθηκε στο στόχαστρο των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα Γιάννινα, ισχυρίστηκε ότι από λάθος είχε οδηγηθεί δύο φορές σε ιστότοπους παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα πριν από αρκετό καιρό.
Οι εξηγήσεις αυτές κρίθηκαν πιστικές και με βάση το ότι δεν προέκυψαν άλλα στοιχεία από την έρευνα στον υπολογιστή του, η περιπέτειά του τελείωσε εκεί.

Πηγή: epirus-ellas