Η επιληψία «χτυπά» τις αναπτυσσόμενες χώρες

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το 80% των επιληπτικών παγκοσμίως κατοικούν σε αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το φθηνότερο αντιεπιληπτικό φάρμακο που στοιχίζει μόλις 5 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, σε εκατό χιλιάδες υπολογίζονται στην Ελλάδα τα άτομα με επιληψία, ενώ στην Ευρώπη ανέρχονται σε έξι εκατομμύρια και παγκοσμίως σε πενήντα εκατομμύρια. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας με θέμα "Νεώτερες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία των επιληψιών και επιληπτικών συνδρόμων" που ολοκληρώθηκε σήμερα στα Χανιά.

Το συνέδριο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Κατά της Επιληψίας, με τη συνεργασία της Κυπριακής Εταιρείας Επιληψίας και της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης Κατά της Επιληψίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγ. Σοφία" και πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης Κατά της Επιληψίας, Αθανάσιος Κοβάνης, τόνισε ότι τα φάρμακα έχουν εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία 10 χρόνια προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα με επιληψία.

Για την παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία ενάντια στην επιληψία επεσήμανε ότι "σκοπός της είναι η ενημέρωση του κόσμου ώστε να μπορεί να απαλλαγεί από την προκατάληψη που κυριαρχεί και το στίγμα που κάνει αυτά τα άτομα να βρίσκονται στην αφάνια και το σκότος και να μην αναφέρουν το πρόβλημά τους".

Πηγή: enet.gr