Σοκ από τα δίκτυο παιδόφιλων σε όλη την Ελλάδα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Και νέα επιχείρηση εντοπισμού παιδόφιλων που διακινούν σκληρό παιδικό πορνό μέσω Διαδικτύου έχει στα «σκαριά» το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου τμήματος με την επιχείρηση «Τσάρλι», οι «κομπιουτεράδες» του Μανώλη Σφακιανάκη έχουν ξαμοληθεί σε πόλεις της χώρας αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη παιδόφιλων που ανταλλάσσουν βίντεο και εικόνες παιδικής πορνογραφίας.


Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εspresso», ήδη διεξάγονται έρευνες στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα. Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες αυτές θα επεκταθούν και στην Πελοπόννησο, αλλά και στα νησιά. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται βίντεο και φωτογραφίες με βιασμούς ανηλίκων από 5 έως και 15 ετών. Το υλικό κρίνεται ιδιαιτέρως σκληρό. Η Interpol, που εντόπισε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη, ήδη έχει ενημερώσει τις αστυνομίες των ευρωπαϊκών κρατών για τους κωδικούς αυτών των ιχνών, προκειμένου να εντοπιστούν οι χρήστες.

Δυστυχώς, και όπως έχει αποτυπωθεί στην ετήσια έκθεση της Interpol για την εγκληματικότητα, η παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Μάλιστα, εάν συνεχιστεί η φρικιαστική δραστηριότητα με αυτό το ρυθμό, τα κέρδη από τις ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας θα ξεπεράσουν τα ετήσια έσοδα διακίνησης ναρκωτικών. Συζητούμε δηλαδή για τεράστια κέρδη, τα οποία μάλιστα είναι αφορολόγητα για όσους έχουν «στήσει» αυτές τις ανατριχιαστικές σελίδες. Παράλληλα, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για να φθάσει το υλικό στην οθόνη των υπολογιστών των ανά τον κόσμο παιδόφιλων, δεκάδες παιδιά στην άλλη άκρη της Γης βασανίζονται με τον πλέον άγριο τρόπο, θύματα του βασικού νόμου της οικονομίας περί προσφοράς και ζήτησης.

Για κακούργημα οκτώ άτομα Τακτικοί ανακριτές της Αθήνας χειρίζονται από χθες τις ανακρίσεις για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων «μυρίστηκαν» τα λαγωνικά του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για το κακούργημα της πορνογραφίας ανηλίκων με τη χρήση του Διαδικτύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια απολογήθηκαν χθες διαδοχικά ενώπιον των ανακριτών οκτώ άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν στην ανάκριση αφέθηκαν ελεύθερα με την υποχρέωση να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Δύο από τους κατηγορουμένους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ένας οπερατέρ της ΕΡΤ, ο οποίος επίσης χθες αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας της Αθήνας, με την επιβολή του περιοριστικού όρου να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα, μετά τη γνωστοποίηση της σύλληψής του ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, υπέγραψε την άρση της απόσπασής του από το Κανάλι της Βουλής, όπου είχε τοποθετηθεί στις 3 Απριλίου του 2008. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αναμένεται να διευκρινιστεί από την πορεία της ανάκρισης αν για το «κατέβασμα» και τη διακίνηση του πορνογραφικού υλικού χρησιμοποιούσε το Κανάλι της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι την επιχείρηση που φέρει την κωδική ονομασία «Charly» αποκάλυψε πρώτη η «Espresso».

Πηγή