ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Παιδικής Κακοποίησης – 19 Νοεμβρίου 2009

Από το 2000, το Διεθνές Ίδρυμα Γυναικών (Women’s World Summit Foundation - WWSF), οργανισμός που ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό την στήριξη γυναικών, παιδιών και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων, αποφάσισε να τιμά την «γενέθλια ημερομηνία» της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη θεσπίση της 19η Νοεμβρίου ως ημέρα για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης. Έτσι, κάθε χρόνο οργανώσεις από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με το Διεθνές Ίδρυμα Γυναικών, οργανώνουν εκδηλώσεις με κεντρικό στόχο την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Παιδικής Κακοποίησης θα εορταστεί σε 125 χώρες, από 800 οργανώσεις. Το Ινστιτούτο Ψυχολογικής Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης «Ψ-πόλις» συμμετέχει σε αυτήν την παγκόσμια κινητοποίηση.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης της Παιδικής Κακοποίησης συμβάλλει στο να γίνει η πρόληψη της παιδικής κακοποίησης παγκόσμια προτεραιότητα των απανταχού πολιτικών πρακτικών, και νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Το «Ψ-πόλις», σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγει Πρόγραμμα Έρευνας-δράσης για τα παιδιά που δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας, έχοντας σαν στόχο να δώσει σ’ αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράσουν - σ’ ένα πλαίσιο αυτοδιάθεσης και ενεργητικής συμμετοχής - τις ανάγκες τους, τις απόψεις τους, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους γύρω από τη φύση της εργασίας τους, τις «διαδρομές» τους στην πόλη και τη δυνατότητά τους για προσωπική και δια-προσωπική ανάπτυξη. Το Πρόγραμμα «Έρευνα- Δράση για τα παιδιά του δρόμου» εστιάζεται αφενός στο ρόλο του κοινωνικού και πολιτισμικού πλαισίου, αφετέρου στις ψυχολογικές συνιστώσες της αναπτυξιακής φάσης των παιδιών που συμμετάσχουν στην έρευνα και στον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά κατασκευάζουν τα νοήματα και τις αναπαραστάσεις τους γύρω από τον τρόπο ζωής τους.

Το Πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την οικονομική και ηθική στήριξη του Ιδρύματος Λάτση.

Το «Ψ-πόλις» πιστεύει και υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε παιδιού στην ασφάλεια, την εκπαίδευση και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Ας δουλέψουμε, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν έναν ασφαλή κόσμο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Ψυχολογικής Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης «Ψ-Polis»

Μαυρομιχάλη 39, Αθήνα

Τηλ.: 210 3606967, 6971896959

Ε-mail: psypolis@gmail.com, www.psypolis.org