Πιθανόν να κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω νέας γρίπης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία καθώς οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων νέας γρίπης από εβδομάδα. Στο μεταξύ, ακόμα 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε Εντατικές νοσηλεύονται 28 εκ των οποίων οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα κρούσματα πιστεύεται ότι ξεπερνούν τις 400.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των σχολείων έως και 15 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, με επικρατέστερη ημερομηνία την 11η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των σχολείων πριν τις 7 Δεκέμβρη, ώστε -εκτός από την γρίπη- να αποφευχθούν και οι καταλήψεις με αφορμή την επέτειο από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας έβαλε «φρένο» στις εκδρομές. Όπως ορίζεται, οι μαθητές θα συμμετέχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους, στην οποία θα αναγράφεται πως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης και έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Στο μεταξύ, θετική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στους εμβολιασμούς. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν εμβολιαστεί 36.123 συμπολίτες μας, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου ξεκινούν τα εμβόλια στους υγιείς με την προτεραιότητα που έχει ορισθεί.

Πηγή

1 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Το δικό μου έκλεισε από χθες και θα παραμείνει κλειστό για μία βδομάδα, είχαμε απόντες στο σύνολο 70 μαθητές, από 5-9 παιδιά σε κάθε τμήμα.Τώρα θα γίνει απολύμανση στο κτίριο.Εύχομαι κανένα από τα παιδιά μας να μην έχει την καινούργια γρίπη, αλλά την κοινή εποχιακή, ή απλό κρυολόγημα και να γίνουν γρήγορα καλά.

Καλό βράδυ!