Σε δίκη οι τέσσερις πρωταγωνιστές της πρωτοφανούς υπόθεσης παιδεραστίας στο Iλιον

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σκόρπισαν τη φρίκη στο πανελλήνιο και τώρα, επιτέλους, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές της πρωτοφανούς υπόθεσης παιδεραστίας στο Iλιον -μετά από αλλεπάλληλες αναβολές- θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να λογοδοτήσουν για τις απεχθέστατες πράξεις τους που σημάδεψαν με φρικιαστικό τρόπο την ψυχή και το σώμα τριών ανήλικων παιδιών στις 23 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, αντί της 15ης Μαΐου του 2010, όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία συζήτηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί στο άκουσμα της είδησης ότι μια 35χρονη μητέρα, η Ειρήνη Τσονοπούλου, έπαιρνε από το χέρι την 11χρονη κόρη της και την υποχρέωνε να ανέχεται τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις ηλικιωμένων αντρών έναντι αμοιβής 50 ευρώ. Η «κατ’ ευφημισμόν» μητέρα «πάσαρε» προς σεξουαλική εκμετάλλευση και ένα 13χρονο αγόρι, καθώς και την 11χρονη αδελφή του, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι της, στη Γενναδίου στο Ιλιον.

Συγκατηγορούμενοι της Τσονοπούλου είναι ο σύντροφός της Σπύρος Σουχλέρης, ο συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης και ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος. Αν και κατηγορούνται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, και οι τέσσερις κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω της παρέλευσης του 18μηνου.

Το γεγονός αυτό, αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη της δίκης -μέχρι σήμερα η υπόθεση έχει πάρει τέσσερις αναβολές- πυροδότησαν πολλές αντιδράσεις, ακόμα και της γιατρού από την ομάδα παιδοψυχιάτρων του νοσοκομείου «Παίδων», η οποία έχει εξετάσει τα τρία αγγελούδια και κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει την επιστημονική της άποψη. Στην τελευταία συζήτηση της υπόθεσης, μάλιστα, οι παππούδες που έχουν αναλάβει την επιμέλεια της 11χρονης Μ. αλλά και οι γονείς των άλλων δύο ανήλικων θυμάτων όταν έμαθαν ότι οι βιαστές θα αφεθούν ελεύθεροι, ξέσπασαν σε κλάματα.

Από την πλευρά τους, τα τρία αγγελούδια που βίωσαν τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης προσπαθούν, με τη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό τους, να επουλώσουν τις πληγές που έχουν ανοίξει στις ψυχούλες τους.

2 σχόλια:

Τι δίκη κι αηδίες ρε παιδια, γιατι δε τους βάζουν κατευθείαν στη κρεμάλα;;;;

Μας δουλεύουν;

Ανώνυμος είπε...

EYNOYXISMOS GIA NA THERAPEFTOUN .