Τα γρήγορα αυτοκίνητα βελτιώνουν την υγεία των ανδρών

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Προέκταση του ανδρισμού τους είναι για κάποιους άντρες το αυτοκίνητό τους και, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα, δεν έχουν καθόλου άδικο καθώς η οδήγηση ενός γρήγορου οχήματος αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, αλλά και βελτιώνει τη συνολική υγεία τους.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν οι άντρες βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός σπορ αυτοκινήτου παράγουν μεγάλες ποσότητες της συγκεκριμένης ανδρικής ορμόνης, ενώ αν πέσει στα χέρια τους κάποιο σαραβαλάκι, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ωστόσο συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, διαβήτη και κατάθλιψης. Επιπλέον, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες άνω των πενήντα με χαμηλά επίπεδα της ορμόνης έχουν 33% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με τους υπολοίπους.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, το γρήγορο αυτοκίνητο βοηθά το αντρικό σώμα να μεταδώσει σεξουαλικά σήματα και θέτει σε λειτουργία τον υποσυνείδητο ανταγωνισμό μεταξύ αντρών για την κατάκτηση του άλλου φύλου. Οι ερευνητές παρατήρησαν μάλιστα πως τα επίπεδα τεστοστερόνης των εθελοντών που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν ιδιαίτερα αυξημένα όταν εκείνοι οδηγούσαν με τα ακριβά σπορ αυτοκίνητά τους εντός πόλεων, όπου υπήρχε γυναικείο κοινό για να τους θαυμάσει.


(Πηγή madata)