Έκοψε το πόδι του για να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Φοβερό κουράγιο και θέληση για ζωή επέδειξε ο 18χρονος Ramlan από την Padang της Ινδονησίας, ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στην πόλη του, ύστερα από τον σεισμό της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο νεαρός που εργαζόταν στον έβδομο όροφο του κτιρίου τη στιγμή της κατάρρευσης, βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχει καταπλακωθεί από τόνους τσιμέντου, αλλά για καλή του τύχη δεν είχε τραυματιστεί θανάσιμα.

Το δεξί του πόδι όμως είχε σφηνωθεί και δεν μπορούσε να το μετακινήσει, με τέτοιον τρόπο ώστε να απελευθερωθεί και να συρθεί έξω, αφού βρισκόταν πολύ κοντά στην επιφάνεια του δρόμου και τη σωτηρία.

Οι ώρες περνούσαν και ο νεαρός έχανε αίμα και δυνάμεις. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση ζωής, όπως αποδείχτηκε.

Βρήκε ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο και με θάρρος που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο σκληραγωγημένοι στρατιώτες, άρχισε να πριονίζει το πόδι του.

Το αντικείμενο που βρήκε ωστόσο δεν ήταν αρκετά κοφτερό και όση δύναμη κι αν έβαλε, δεν μπόρεσε να διαπεράσει το κόκαλο του ποδιού του.

Ένας πολύ κοντινός του φίλος, ο 53χρονος Eman, έσπευσε στο κτίριο που βρισκόταν ο Ramlan και μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά όχι να τον τραβήξει προς τα έξω.

Ο 53χρονος βρήκε άλλο ένα αντικείμενο από τα συντρίμμια του κτιρίου και το έδωσε στον 18χρονο, ο οποίος ξαναπροσπάθησε να κόψει το πόδι του, και πάλι όμως χωρίς επιτυχία.

Η ώρα περνούσε και ο νεαρός εξασθενούσε, αλλά λίγη ώρα πριν χάσει τις αισθήσεις του, ο Eman βρήκε ένα κανονικό πριόνι και του το έδωσε.

Ο νεαρός ξεκίνησε για τρίτη φορά να πριονίζει το πόδι του μέσα σε φρικτούς πόνους. Οι δυνάμεις του όμως τον εγκατέλειψαν πριν ακόμα καταφέρει να ελευθερωθεί.

Τότε ο 53χρονος φίλος του σύρθηκε μέσα στα συντρίμμια, έφτασε και πάλι κοντά του και συνέχισε εκείνος να πριονίζει το πόδι του Ramlan, μέχρι που κατάφερε να το κόψει και να τραβήξει τον φίλο του στη σωτηρία.

Αμέσως κάλυψε το τραύμα με ένα μπλουζάκι και πήγε τον φίλο του στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου και ανάρρωσε πλήρως.

(Πηγή madata)