Ως μια από τις "εξυπνότερες κοινότητες στον Κόσμο" επιλέχθηκαν τα Τρίκαλα!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μεταξύ των πιο «έξυπνων» κοινοτήτων στον κόσμο συγκαταλέγονται τα Τρίκαλα (φωτογ.), σύμφωνα με το αρμόδιο Διεθνές Δίκτυο ICF με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια τον θεσμό της πιο έξυπνης πόλης.
Τα κριτήρια επιλογής των «έξυπνων» κοινοτήτων... αφορούν την ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο που προσφέρουν στους δημότες τους και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, όπως η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες και τα προγράμματα ιατρικής παρακολούθησης από απόσταση.
Τα Τρίκαλα λοιπόν είναι ανάμεσα στις 21 πόλεις του κόσμου που διεκδικεί την «πρωτιά», καθώς προσφέρει σε όλους τους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες δωρεάν internet από τους 14 κόμβους που έχει εγκαταστήσει.
Διαγωνιζόμενες είναι ακόμα 6 πόλεις των ΗΠΑ, 3 του Καναδά, 2 της Αυστραλίας, και μία πόλη από Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ολλανδία, Βραζιλία, Ν.Κορέα, Ισραήλ και Κίνα.
Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα γίνει τον Ιανουάριο, όπου θα επιλεχθούν οι 7 φιναλίστ, που θα διεκδικήσουν την πρωτιά.
Κερδίσει δεν κερδίσει η θεσσαλική πόλη, η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια των Τρικάλων ας λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας..