Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης σε σχολείο

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Το πρώτο κρούσμα της γρίπης Η1Ν1 σε σχολείο, αποτελεί γεγονός. Πρόκειται για μαθήτρια του Α’ Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Η κοπέλα παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού και επισκέφθηκε την Παρασκευή το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι γιατροί έλαβαν φαρυγγικό επίχρισμα και έστειλαν τα δείγματα στο αρμόδιο εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η 16χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Τα αποτελέσματα του τέστ επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες. Οι γιατροί της συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι της, ακολουθώντας τις οδηγίες τους.

Αμέσως ενημερώθηκε η διεύθυνση του Λυκείου, οι μαθητές, αλλά και οι γονείς. Καθώς δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα, αποφασίστηκε τα μαθήματα στο Λύκειο να συνεχιστούν κανονικά.

«Έχουμε όχι απλώς μεμονωμένο περιστατικό αλλά το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή με απόλυτο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος σχετικά με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης σε λύκειο της Θεσσαλονίκης.

«Τα σχολεία μας είναι επαρκώς προετοιμασμένα», πρόσθεσε και τόνισε ότι έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες ώστε άμεσα να βλέπουμε το όποιο περιστατικό, να το ελέγχουμε και αφού το ελέγχουμε να το αντιμετωπίζουμε για να μπορεί το υπόλοιπο σχολειό να προχωρά στην εύρυθμη λειτουργία του».

(Πηγή madata)