Ιστοσελίδες παροτρύνουν σε... αφαγία

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Οι γονείς, τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τέτοιου είδους ιστοσελίδες

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιστήμονες για την αύξηση των ιστοσελίδων ανά τον κόσμο, που ενθαρρύνουν νεαρά κορίτσια να μην τρώνε.

Οι γονείς, τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τέτοιου είδους ιστοσελίδες που δίνουν οδηγίες για το πώς δρα καλύτερα ένα χάπι αδυνατίσματος και για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πείνα τους.

Τα αποστεωμένα σώματα, δυστυχώς, αποτελούν πρότυπο για μεγάλο μέρος έφηβων κοριτσιών. Γι' αυτό, οι ψυχίατροι στη Βρετανία κηρύσσουν πόλεμο στις ιστοσελίδες, που όχι μόνο δεν συγκαταλέγουν τη νευρική ανορεξία στις διατροφικές διαταραχές, αλλά, δίνουν συμβουλές που οδηγούν σε λανθασμένα πρότυπα και αποτελούν τη Βίβλο χιλιάδων νέων κοριτσιών.

Στη Βρετανία, τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες -κυρίως έφηβες- πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, ενώ 1 στα 10 κορίτσια επισκέπτονται συστηματικά ανάλογες ιστοσελίδες.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που δίνουν συμβουλές ακόμη και για το πως οι νέες κοπέλες θα αντέξουν με ελάχιστο φαγητό ολόκληρη την ημέρα.

Δέκα χρόνια από τη ζωή τους χάνουν όσοι άνδρες είναι καπνιστές, μέσης ηλικίας, με υψηλή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση και ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, συμμετείχαν 19.000 άτομα ηλικίας 40 ως 69 ετών.

Σε τακτικό ιατρικό έλεγχο πρέπει να υποβάλλονται όσοι είναι από 40 ετών και άνω τονίζει η βρετανική ιατρική εταιρεία.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο όμως παίζουν το ύψος και το βάρος, αλλά και κοινωνικοί παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση.

(Πηγή imerisia.gr)

1 σχόλια:

greendim είπε...

Eξαιρετική η δουλειά σου!...