ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Στόχος «αετονύχηδων» αυτοκίνητα σε πάρκινγκ παραλιών

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Στις παραλίες μετακομίζει αυτές τις ημέρες και η εγκληματικότητα, με τους διαρρήκτες εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα των λουόμενων να βάζουν στο μάτι και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους, τα οποία παραβιάζουν και αρπάζουν πολύτιμα αντικείμενα. Αρκετοί ιδιοκτήτες μάλιστα έχοντας ήδη πέσει θύματα ή γνωρίζοντας τέτοιου είδους περιστατικά, κάνουν βουτιές... με βάρδιες και συχνές… περιπολίες στο πάρκινγκ, για να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι διαρρήκτες συνήθως παρακολουθούν για αρκετή ώρα τα αυτοκίνητα και όταν βρουν το πεδίο ελεύθερο, είτε παραβιάζουν τις πόρτες, είτε σπάνε τα τζάμια, για να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο υπάρχει. Παρά όμως την επαγρύπνηση αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι λουόμενοι, οι ελαφροχέρηδες συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, με τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στις πλαζ να αυξάνονται ολοένα. Η οικογένεια απολαμβάνει τη θάλασσα, όμως ο ένας από τους δύο γονείς αναλαμβάνει τον ρόλο του φύλακα, αφού εκτός απο τα αυτοκίνητα στο στόχαστρο των ληστών μπαίνουν και τα προσωπικά είδη των λουομένων.

Οι παρέες πλέον αναγκάζονται να ορίζουν τον εκτελών χρέη… σκοπού, για να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Η μόνη λύση όπως λένε όσοι έχουν πέσει θύματα κλοπής, είναι να παίρνουμε μαζί μας στην παραλία μόνο τα απολύτως απαραίτητα και φυσικά να μην τα αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα στα αδιάκριτα βλέμματα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
Ρεπορτάζ: Μ. Αραμπατζόγλου