Δείτε το βίντεο | Μεγάλη εκστρατεία της UNICEF κατά του trafficking

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Με θέμα «Διεθνής οικονομική κρίση και εμπορία και διακίνηση παιδιών στον κόσμο» πραγματοποιήθηκε στις 16/07/2009 η παρουσίαση της εκστρατείας της UNICEF και του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών (trafficking), στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 1.

Η παρουσίαση έγινε από την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο.

* Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης κάθε χρόνο.
* Η σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί μακράν την πλέον συνηθισμένη μορφή εμπορίας ανθρώπων (79%), ακολουθούμενη από την εξαναγκαστική εργασία (18%) σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για το Trafficking (2008).
* Η εμπορία ανθρώπων είναι μια από τις πλέον επικερδείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές του διεθνούς εγκλήματος, επιφέροντας κέρδη ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
* Τα θύματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες και κορίτσια.

Η παρούσα πρωτοβουλία αποτελεί το δεύτερο μέρος της εκστρατείας με σημαντικές δράσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων η προβολή νέας σειράς ειδικά σχεδιασμένων ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων σε όλη την χώρα.

Στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας της UNICEF με το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη λάβει χώρα μια σειρά δράσεων για την ανάδειξη και καταπολέμηση του φαινόμενου της Παράνομης Διακίνησης και Εμπορίας Παιδιών που περιλάμβανε: ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα, έκδοση ειδικού εγχειριδίου για κοινοβουλευτικούς, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, άτομα σε κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν στα παιδιά, ειδικές εκδόσεις για ομάδες που ασχολούνται με παιδιά και αποστολή ενημερωτικών εντύπων στους πολίτες.

Δείτε το καινούργιο τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας:
(βρίσκεται και στη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών www.mfa.gr)(Πηγή)