ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ , Δημήτρη Αβραμόπουλε,
Πήρα την πρωτοβουλία να σας γράψω αυτή την επιστολή , γιατί από χθες που απαγορεύτηκε το κάπνισμα , κατάλαβα ότι ίσως να είστε ο μόνος πολιτικός στη χώρα μας που πραγματικά αγαπάει τους πολίτες και νοιάζεται τόσο για την υγεία τους.
Τραβώντας μερικές -όχι τόσο απολαυστικές- ρουφηξιές από το νέο ηλεκτρονικό και κυρίως ακίνδυνο τσιγάρο μου, χαίρομαι ,γιατί μπορώ τώρα πια να ελπίζω ότι σύμφωνα με τις στατιστικές αναλύσεις, θα ζήσω περισσότερα χρόνια, χωρίς αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως επέβαλε η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά για να μην πληρώνει τα δυσβάσταχτα έξοδα νοσηλείας των ασθενών του καπνού.

Όσο πλήρωναν οι πολίτες τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές όλα ήταν καλά. Τώρα που άρχισαν να διεκδικούν τις παροχές τους , η παγκόσμια διακυβέρνηση ανακάλυψε ότι κάποιες κακές συνήθειες κοστίζουν ακριβά στο σύστημα υγείας , οπότε πρέπει να κοπούν μαχαίρι. «Δεν έχεις δικαίωμα ούτε να αρρωστήσεις , κοστίζεις ακριβά στο σύστημα» μονολογεί δίπλα μου η γιαγιά μου ,η οποία στα 80 της συνεχίζει να καπνίζει χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας ακόμα, εκτός από τον «χρήσιμο για το σύστημα» καταρράχτη στα μάτια ,αλλά μάλλον είναι νωρίς για συμπεράσματα.
Πάντως η παγκόσμια κοινότητα των «πολιτισμένων» κρατών αποφάσισε πως το ...τσιγάρο είναι συνήθεια που αρμόζει μόνο στους Ζουλού , όχι στους μοντέρνους και trendyπολίτες της Δύσης. Αν θες να αποχαιρετήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο , επέλεξε κάτι άλλο, πιο αποτελεσματικό και κυρίως ακαριαίο… Αυτό δεν μας λέτε? Όμως ποιος ήταν που διαφήμιζε και παρουσίαζε , για δεκάδες χρόνια το κάπνισμα ως μόδα και το επέβαλε στην κοινή γνώμη ως στιγμή απόλαυσης και χαλάρωσης, ως τρόπο ζωής? Το ίδιο σύστημα που τώρα αποφάσισε να κάνει deleteστο παλιό πρόγραμμα και να προγραμματίσει τα ρομποτάκια με νέες εντολές.
Βέβαια , αγαπητέ κύριε Υπουργέ, μην σας περάσει από μυαλό ούτε στιγμή ότι διαφωνώ με τα νέα μέτρα! Τα επικροτώ μέχρι κεραίας , αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που σας γράφω , για να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε το έργο εξυγίανσης των ελλήνων πολιτών με νέα πιο δραστικά μέτρα. Γιατί σκέπτομαι , γιατί να απαγορεύεται μόνο το κάπνισμα? Τιάλλοπροκαλείκαρδιαγγειακάπροβλήματα? Τοφαγητό. Προτείνωλοιπόννααπαγορευτείτοανθυγιεινόφαγητόσευπέρβαρους. Ναμπουνκαιπρόστιμασταεστιατόρια! Κύριε είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος? Επιτρέπεται μόνο η σαλάτα , τα κολοκυθάκια, τα χόρτα και άντε λίγο κρέας άπαχο , όχι τίποτα παϊδάκια που ονειρεύεσαι να ξεκοκαλίσεις! Επίσης το ποτό προκαλεί εξίσου πολλά προβλήματα υγείας ! Να υπάρχει όριο κατανάλωσης και πρόστιμα! Τέρμα τα ουίσκι , τα ούζα και τα τσίπουρα! Όλες αυτές οι κακές και κυρίως απολίτιστες συνήθειες να επιτρέπονται μόνο στα τρελοκομεία , όπως το κάπνισμα. Άλλωστε μετά βεβαιότητας εκεί θα καταλήξουμε αρκετοί από εμάς αν αποφύγουμε τακτικές «άμεσης αυτοεξόντωσης» με όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα, το άγχος και το στρες που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η οικονομική κρίση , η οποία σαν να δημιουργήθηκε από το σύστημα για να τα ενισχύσει!
Δεν θέλω να μακρηγορήσω αγαπητέ Υπουργέ μου, γιατί οσονούπω τελειώνει και η μπαταρία από το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο και πρέπει να το ξαναφορτίσω. Επισημαίνω ότι από τα στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού υγείας φαίνεται πως ο αριθμός των αυτοκτονιών παγκοσμίως αυξάνεται κατακόρυφα τη Δευτέρα , οπότε να άλλη μια καλή πρόταση , να την καταργήσουμε την τσαγκαροδευτέρα! Ή μήπως οι αυτοκτονίες βολεύουν το σύστημα για να βάλουμε δυο τρείς ακόμα Δευτέρες μέσα στη βδομάδα?
Αν και δεν υπάρχουν παγκόσμια στοιχεία γιατί αποτελεί ελληνικό προνόμιο, ήθελα να σας υπενθυμίσω και γι αυτά τα τοξικά και μολυσματικά απόβλητα των νοσοκομείων που σχεδιάσατε να διαχειριστείτε, αλλά ακόμη η υλοποίηση των σχεδίων καθυστερεί.. Ξέρετε, αυτά τα αίματα , τα ούρα, τα περισσεύματα από τα χειρουργεία, τα ραδιενεργά νοσοκομειακά απόβλητα που κάποιοι "πολιτισμένοι" πετούν στις χαράδρες της Βορείου Ελλάδας χωρίς την απαραίτητη επεξεργασία δημιουργώντας εστίες μόλυνσης .. Ελπίζω στην άδολη και ειλικρινή αγάπη σας προς τον Έλληνα πολίτη για την λύση αυτού του τραγικού προβλήματος..Ή μήπως δεν είναι στην αρμοδιότητά σας?
Κλείνοντας την επιστολή μου , θα ήθελα να σας επισημάνω και τις πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος πολίτης από κεραυνό , που είναι μία στις 700.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του WHO, όμως τα ποσοστά αυξάνονται για τους παίχτες του γκολφ που αρνούνται να εγκαταλείψουν το γήπεδο εν ώρα καταιγίδας. Δεν ξέρω , έχω μπερδευτεί λιγάκι! Ίσως να φταίει κι αυτό το ηλεκτρονικό μου υποκατάστατο που μάλλον χρίζει βελτιώσεως.. Πάω να το φορτίσω ..Σας χαιρετώ κι εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας..

Μετά τιμής

ΥΓ. Σας αποστέλλω επίσης ένα σουβενίρ καπνίσματος με μουσειακή αξία, μια πίπα ειρήνης από τους «απολίτιστους» ινδιάνους . Δεν είναι ηλεκτρονική και δεν ξέρω αν αυτές οι πίπες ακόμη επιτρέπονται.. Α! σας στέλνω κι ένα φτερό από τον αρχηγό της φυλής το «Άκαπνο Εξυπνοπούλι»…

Από Άντζυ Σταθάτου
πηγή

2 σχόλια:

Σε πρώτη φάση(μέρα)εφαρμογής του
"περί καπνίσματος Νόμου"έχω να
παρατηρήσω ταπεινά,ότι,σχεδόν ΟΛΑ
τα μαγαζιά,Καφενεία κ.λ.π.το γύρι
σαν και είναι ΜΟΝΟ για καπνίζοντες!Χωρίς να σκέφτεται
κανείς και αυτούς που ΔΕΝ καπνίζουν,για τον άλφα ή βήτα λόγο.Για τους Παθητικούς Καπνιστές!!!Αυτοί που θα πάνε?...
Που θα πίνουν το Καφέ τους?Στα
πεζοδρόμια!Δεν το κατάλαβα....
και αυτό γιατι είμαι ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ από το 1989....
Και δεν θα μπορώ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
μου πουθενά να πίνω τον καφέ μου,παρά ΜΟΝΟ στο σπίτι μου?..
Περιμένω Νεώτερά Σας
Χ.Σ.Ζ.Απόμαχος

KitsosMitsos είπε...

Η όλη επιστολή είναι μάλλον άκυρη. Δεν απαγόρευσε κανείς το κάπνισμα. Απαγόρευσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα αποτελέσματα της πράξης σου (δηλαδή το κάπνισμα) για μία "απόλαυση-βίτσιο-καπρίτσιο" να μην επηρεάζουν τους άλλους.
Το τι φαγητό θα φας είναι δικαίωμά σου γιατί δεν επιβαρύνει τους γύρω σου. Άσε που είναι και επιτακτική ανάγκη.
Η εξάρτησή σου όμως γιατί να έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο και σε μένα; Το δικαίωμά σου σταματά ακριβώς εκεί που αρχίζει και επηρεάζει την ελευθερία μου. Και την επηρεάζει άμεσα στην υγεία μου και κατ'επέκταση στην ίδια μου την ύπαρξη.