ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥΣ

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Κίνηση ανθρωπιάς που συγκλονίζει… Τα ζωτικά όργανα 13χρονης που τραυματίσθηκε σοβαρά από πτώση της σε γκρεμό στο Ανθοχώρι Ιωαννίνων, και δεν υπήρχε ελπίδα για την σωτηρία της, δωρήθηκαν από την οικογένειά της για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που τα είχαν ανάγκη.

Την Κυριακή τα ξημερώματα, στήθηκε αερογέφυρα με Αυστρία, Γερμανία και Αθήνα όπου ήδη τα όργανα μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενείς που τα περίμεναν με λαχτάρα για να κρατηθούν στη ζωή.

Αρχικά έφθασε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αεροσκάφος από την Βιέννη με ομάδα γιατρών που παρέλαβε την καρδιά της 13χρονης. Στη συνέχεια έφθασε γερμανικό αεροσκάφος που κατά την προσγείωσή του, έσπασαν τα ελαστικά του και ακινητοποιήθηκε προκειμένου να έλθουν από την Γερμανία τεχνικοί να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Από αυτό το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανένας. Αργότερα έφθασε νέο αεροσκάφος και παρέλαβε τα όργανα της 13χρονης. Η αερογέφυρα ολοκληρώθηκε με αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών με το οποίο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για μεταμόσχευση οι νεφροί του παιδιού.

Η 13χρονη τραυματίσθηκε σοβαρά την Παρασκευή, όταν έπεσε σε χαράδρα στο Ανθοχώρι, όπου είχε πάει με τον θείο της για να μαζέψουν τσάι. Μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα για την σωτηρία της, οπότε η οικογένειά της πήρε την απόφαση να δωρηθούν τα όργανα της

(Πηγή)