ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑ ΒΓΩ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Κρίσιμες ώρες περνά η ανήλικη κρατούμενη Χριστίνα Κυριμοπούλου μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στην οποία προχώρησε πριν από μερικές μέρες. Η δικηγόρος της Χρύσα Πετσιμέρη μιλά στο tvxs για την αδικία του σωφρονιστικού συστήματος εις βάρος της 20χρονης κοπέλας η οποία δέχτηκε ακόμα μία πειθαρχική ποινή λόγω του ...αυτοτραυματισμού της.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση της Χριστίνας καθώς έχει ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της (πάνω από το 1/2 όπως προβλέπεται για τους ανήλικους).
Υπογραφές συλλέγονται στο e-mail:
christina_kyrimopoulou@yahoo.gr
(συμπληρώνοντας όνομα, επάγγελμα και περιοχή)

Το πλήρες κείμενο της Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι ένα εικοσάχρονο λαβωμένο παιδί του σωφρονιστικού συστήματος. Βρίσκεται στη φυλακή από τα 15 της και ο ιδρυματισμός της έχει στιγματίσει το σώμα και την ψυχή. Η Χριστίνα, φυλακίστηκε για μικροποσότητα και τα τελευταία 5 χρόνια παραπατά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο γιατί αυτοτραυματίζεται καταπίνοντας αιχμηρά αντικείμενα και χαρακώνοντας το κορμί της.
Αυτές τις μέρες ήταν να περάσει την πόρτα της φυλακής για τελευταία φορά, όμως τα βάσανά της με απόφαση του Εισαγγελέα θα συνεχιστούν άγνωστο για πόσο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκοψε της φλέβες της και πλήρωσε τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις με πειθαρχική ποινή. Το Συμβούλιο της Φυλακής αποφάσισε να μην επιτρέψει την υφ’ όρων απόλυσή της και διέταξε τη μεταγωγή της σ’ άλλη φυλακή.
Η απόφαση αυτή είναι εγκληματική αφού η ψυχολογία της Χριστίνας είναι κλονισμένη και η περαιτέρω φυλάκισή της αποτελεί για αυτό το κορίτσι θανατική ποινή. Το σωφρονιστικό σύστημα δεν χρειάζεται άλλα θύματα για να αποδείξουν την αποτυχία του. Το κράτος οφείλει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην Χριστίνα και να πάψει να την στερεί το δικαίωμα στη ζωή.
Υπογράφουμε ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση της κρατούμενης Χριστίνας Κυριμοπούλου