Τροφική αλλεργία στα παιδιά.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Γράφει η Σταυροπούλου Ευγενία, Ειδικευόμενη Ιατρός στην Δερματολογία


Ο όρος τροφική αλλεργία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ανοσολογικές αντιδράσεις που δημιουργούνται από τις τροφές. Στις αντιδράσεις αυτές είναι σημαντική η συμμετοχή των IgE ανοσοσφαιρινών. Ο όρος τροφική υπερευαισθησία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ανοσολογικές αντιδράσεις με την γενικότερη έννοια που δημιουργούνται από τις τροφές.

Μελέτες πάνω στην παθοφυσιολογία των άνοσων και μη άνοσων τροφικών αντιδράσεων έχουν επιβεβαιώσει τη δημιουργία ανοσολογικών αντιδράσεων από τα τροφικά συστατικά. Σοβαρές ανωμαλίες στη διατροφή των παιδιών προκαλούν σοβαρές διαταραχές στην σωματική και την διαννοητική ανάπτυξή τους.

Η πρόληψη κατέχει τον σπουδαιότερο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα παιδιά που διατρέχουν τον κίνδυνο ανάπτυξης τροφικής υπερευαισθησίας μπορούν να γίνουν αντιληπτά πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων και στην αποφυγή εκδήλωσης των κλινικών συμπτωμάτων.

διαβάστε την συνέχεια του άρθρου