Ένα παιδικό πρόγραμμα στη Γάζα με την ονομασία "Νεαροί Πρωτοπόροι", η οποία προβάλεται στην τηλεόραση al Aqsa που ανήκει στη Χαμάς, ξεπέρασε τα όρια,

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το εν λόγω επεισόδιο, που τράβηξε την προσοχή όταν βγήκε στον αέρα δυό χρόνια πριν, έδειχνε τις φιγούρες δύο μικρών Παλαιστίνιων παιδιών, που παρακολουθούσαν την αναπαράσταση των προετοιμασιών της μητέρας τους για εκτέλεση και επίθεση αυτοκτονίας.

Το πρόγραμμα επαναλήφθηκε πρόσφατα, αυτή τη φορά με ζωντανό κοινό στο στούντιο. Η νεαρή παρουσιάστρια του προγράμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά στους θεατές: "Εδώ, λέμε στον κατακτητή, ότι θα ακουθήσουμε το δόγμα της μάρτυρος Mujahida Reem Riyashi, μέχρι να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα ανέντιμα χέρια σας".

Η Reem Riyashi σκότωσε τέσσερις Ισραηλινούς, σε μια επίθεση το 2004 στο Ερεζ, ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ. Στο βίντεο, η ηθοποιός που την υποδύεται, ετοιμάζει τα εκρηκτικά για την αποστολή της, αγνοώντας τις ερωτήσεις των παιδιών της για το τι κάνει. Τα παιδιά ρωτάνε: "Μαμά, τι κρατάς στα χέρια σου; Ένα παιχνίδι ή κάποιο δώρο για μένα;".

Η κόρη στη συνέχεια βλέπει στις ειδήσεις για μια επίθεση αυτοκτονίας και τραγουδάει: "Τώρα μόνο καταλαβαίνω τι ήταν πιο σημαντικό από εμάς". Η κάμερα σταματάει στα πρόσωπα των παιδιών που βλέπουν την αναπαράσταση.

Η Ισραηλινή ομάδα εποπτείας, η Palestinian Media Watch, καταδίκασε δημόσια το πρόγραμμα όταν εμφανίστηκε, ενώ ψυχολόγοι στη Γάζα εκφράζουν την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο του περιεχομένου στα παιδιά.



(Πηγή: www.newstime.gr)