Ομαδικός βιασμός 8χρονης από ανήλικους

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σοκ στις ΗΠΑ και τη Λιβερία (πατρίδα του θύματος) από την αποκάλυψη του ομαδικού βιασμού οκτάχρονου κοριτσιού από τέσσερις ομοεθνείς του, εννέα έως δεκατεσσάρων ετών. Τα αγόρια υποσχέθηκαν στη μικρή, που μένει τα τελευταία πέντε χρόνια στις ΗΠΑ, να της δώσουν τσίχλες αν τα ακολουθούσε σ’ ένα ακατοίκητο διαμέρισμα.

Η μικρή τους πίστεψε, όταν όμως έφθασαν εκεί, αντί για τσίχλες τη μισο-έγδυσαν και τη βίασαν ο ένας μετά τον άλλον για περίπου δεκαπέντε λεπτά της ώρας, μέχρι που έφθασε η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από γείτονες οι οποίοι άκουσαν τις κραυγές της μικρής.

Χειρότερη όμως από το βιασμό ίσως να είναι η αντίδραση της οικογένειας της μικρής. Ο ίδιος ο πατέρας της δήλωσε ότι δεν συνέβη τίποτα και πως για όσα έπαθε φταίει η κόρη του. Αρχικά, μάλιστα, αρνήθηκε ακόμα και να τη δει, ενώ είπε σε δημοσιογράφους ότι κατά τη γνώμη του δεν χρειάζεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος κανενός για το περιστατικό. Αργότερα, υπό το βάρος ίσως της κατακραυγής, άλλαξε στάση δηλώνοντας πως θέλει πίσω το παιδί του, το οποίο έχει μεταφερθεί σε κέντρο προστασίας κακοποιημένων ανηλίκων. Οι σωματικές πληγές της μικρής θα γιατρευτούν γρήγορα, όχι όμως και οι ψυχολογικές. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα, καθώς σοκαρισμένοι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ προσφέρονται να υιοθετήσουν το οκτάχρονο κορίτσι. Οι γονείς δεν πρόκειται, εξάλλου, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατηγορία καθώς δεν υπάρχει κανένας νόμος που να τιμωρεί το χειρισμό ενός προβλήματος.

Αντίθετα, ωστόσο, με τις δηλώσεις του πατέρα, οι δράστες του βιασμού θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με τον δεκατετράχρονο να αντιμετωπίζει δικαστήριο ενηλίκων με κατηγορίες για απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση, ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν ως ανήλικοι αντιμετωπίζοντας το ίδιο κατηγορητήριο. Αυτό σημαίνει πως σίγουρα ο δεκατετράχρονος θα πάει στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι πιθανότατα θα οδηγηθούν σε κέντρα επανένταξης ή θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν αντίστοιχα προγράμματα, χωρίς παραμονή σε κέντρα

(Πηγή)