Γλύτωσαν 17 νέους από αυτοκτονία

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ στοιχεία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί της υπηρεσίας απέτρεψαν τους τελευταίους τρεις μήνες από την αυτοκτονία δεκαεπτά νέους ανθρώπους, που εξέφραζαν αυτή τους την πρόθεση στο Ίντερνετ.
H αιτολογία που δινόταν για αυτή τους την απόφαση είχε να κάνει με ψυχολογικά προβλήματα, που οφείλονταν σε ανεργία, οικογενειακά, ερωτικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και επειδή κάποιους τους απέκλεισαν από on-line παιχνίδια στο Ίντερνετ, γιατί δεν τηρούσαν τους κανόνες! Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 16 άτομα στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 9 είναι ανήλικοι, και ένα στη Φινλανδία.

Οι αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τους επίδοξους αυτόχειρες, ενημέρωσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» για τους ενήλικους και ψυχολόγους του «Χαμόγελου του παιδιού» για τους ανήλικους, με τη συνεργασία των οποίων ενημέρωσαν τις οικογένειες, προκειμένου να παράσχουν στήριξη στα παιδιά τους.
Για τον Φινλανδό ενημερώθηκε η οικογένειά του μέσω Ιντερπόλ.
Στην Ελλάδα, οι περιοχές όπου εντοπίστηκαν οι 16 χρήστες του Ίντερνετ ήταν, εκτός από την Αθήνα, οι Σέρρες, η Καλαμάτα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη. Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες των Αρχών.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τέτοιου είδους περιπτώσεις στο Διαδίκτυο. Οι Aρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, προκειμένου να επέμβουν άμεσα και να σώσουν ζωές νέων ανθρώπων.

πηγή metro online