Τα 10 μυστικά μιας ευτυχισμένης μέρας

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τι χρειάζεσαι για να πεις πως μια ημέρα ήταν καλή; Να σηκώνεσαι γεμάτη ενέργεια και να πηγαίνεις για ύπνο με το χαμόγελο στα χείλη. Όμως, μπορούμε να ζούμε τέτοιες ημέρες ευτυχίας καθημερινά; Γιατί όχι. Ακολούθησε τα δέκα κλειδιά που σου προτείνουμε και θα ζεις την κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη.

1. Κράτα μερικά λεπτά για τον εαυτό σου κάθε πρωί: αντί να ξυπνάς την τελευταία στιγμή και να φεύγεις με την ψυχή στο στόμα για τη δουλειά, βάλε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα. Όταν ξυπνήσεις, πάρε λίγη ώρα για να χουζουρέψεις (περίπου 5 λεπτά) και σκέψου ποιούς στόχους θα ήθελες να πετύχεις στη διάρκεια της μέρας που ακολουθεί.

2. Μην προσπερνάς το πρωινό: ένα μάφιν, ένας λαχταριστός καφές, μια μπανάνα, λίγο τσάι είναι αρκετά για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Το πρωινό σου πρέπει να είναι χορταστικό και θρεπτικό για να έχεις την ενέργεια που απαιτείται για το υπόλοιπο της ημέρας. Σίγουρα, δεν έχουμε τον έλεγχο σε πολλά πράγματα στην εποχή που ζούμε. Όμως, το τι θα επιλέξουμε να φάμε είναι ένα από τα πράγματα που μπορούμε και πρέπει να ελέγχουμε.

3. Λίγη άσκηση δεν βλάπτει: ποδήλατο, χορός, τρέξιμο, περπάτημα και ό,τι σου αρέσει να κάνεις με χαρά έστω και για μισή ώρα, αποτελεί μια ευπρόσδεκτη μορφή άσκησης. Όχι μόνο θα σε γεμίσει ενέργεια, αλλά θα νιώσεις ότι έχεις τον έλεγχο του κορμιού αλλά και του εαυτού σου.

4. Κάναμε κάτι γέλια: μέσα στην ημέρα βρες χρόνο για οποιαδήποτε ασχολία μπορεί να σου προσφέρει μερικές στιγμές χαλάρωσης και άφθονου γέλιου. Είτε πρόκειται για τα αστεία του Τσάντλερ στην τελευταία σεζόν από τα Φιλαράκια, είτε για τις περιπέτειες της Σαμάνθα του Sex and the City. Και τι πειράζει που τα έχεις δει άλλες εκατό φορές; Αρκεί που διασκεδάζεις!

5. Υλοποίησε ένα από τα πράγματα που πρέπει αλλά βαριέσαι να κάνεις: καμία από εμάς δεν θέλει να πλένει τα πιάτα, να μαγειρεύει, να σκουπίζει και να πληρώνει λογαριασμούς κάθε μέρα. Από την άλλη, όσο αναβάλλεις όλες αυτές τις υποχρεώσεις για κάποια άλλη μέρα, θα καταλήξεις να ζεις σε ένα βρώμικο σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Προγραμμάτισε την υλοποίηση μιας υποχρέωσης καθημερινά και θα γεύεσαι τα οφέλη της όλο το μήνα. Έτσι, οι μέρες που θα περνούν θα είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενες.

6. Κάνε όνειρα: κλέψε μερικά λεπτά για να φανταστείς τον εαυτό σου μετά από πέντε χρόνια. Ζεις σε ένα παραμυθένιο σπίτι, έχεις μια ιδανική δουλειά και φοράς τα αγαπημένα σου πανάκριβα δωδεκάποντα; Τέλεια! Κράτα τα όνειρα αυτά ως μελλοντικούς στόχους. Άλλωστε, αν δεν κάνιες όνειρα, τι θα υλοποιήσεις αργότερα;

7.Κάνε κάτι πέρα από τα προβλεπόμενα και καθιερωμένα: μήπως επιστρέφεις από τη δουλειά, τρως, κοιμάσαι και πάλι από την αρχή; Μια τέτοια καθημερινή συμπεριφορά μπορεί να σε κάνει ρομποτάκι στην ίδια σου τη ζωή. Μια φορά στο τόσο ή και κάθε μέρα, φρόντισε να κάνεις κάτι πέρα από τα καθιερωμένα. Μια βόλτα στα μαγαζιά, ο καφές με μια φίλη που έχετε καιρό να τα πείτε, είναι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν την ημέρα σου πιο χαρούμενη.

8. Άραξε και λίγο: όταν νυχτώσει, μπορείς να βρεις λίγη ώρα για να χαλαρώσεις. Ένα τεταρτάκι είναι αρκετό για να αδειάσεις το μυαλό σου από οποιαδήποτε αγχωτική σκέψη σε απασχόλησε. Το κενό τέταρτο είναι αρκετό για να ηρεμήσεις την ψυχή και το μυαλό σου και να πέσεις στο κρεβάτι χωρίς έννοιες.

9. Άσε τους καυγάδες κατά μέρους: η μαμά σου που γκρινιάζει, το άλλο σου μισό που φωνάζει, τα παιδιά σου που έχουν απαιτήσεις είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια που ενδέχεται να συναντήσεις στο ταξίδι της ευτυχισμένης ημέρας. Μην πέσεις στην παγίδα των καυγάδων λίγο πριν τελειώσεις την ημέρα, γιατί ύπνος δεν θα σε πιάνει. Έχε θετική σκέψη και απόφυγε οποιονδήποτε έχει διάθεση για γκρίνια και καυγάδες.

10. Σ' ένα χαρτάκι έγραψα: πριν κοιμηθείς, σκέψου ποιά ήταν εκείνη η στιγμή της μέρας που πέρασε, κατά την οποία αισθάνθηκες περήφανη και χαρούμενη. Ακόμα και το χαμόγελο της γριούλας που βοήθησες να περάσει το φανάρι ή τα συγχαρητήρια του καλού σου για το φαγητό που μαγείρεψες, αποτελούν κατορθώματα άξια να μνημονευτούν το επόμενο πρωινό που θα ανοίξεις το ματάκι σου και θα θυμηθείς τι καλά πέρασες την προηγούμενη ημέρα.

(Πηγή)