Κάτι ήξερε ο Buggs Bunny που τα έτρωγε ωμά!!!

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τα καρότα που κόβονται σε φέτες πριν από το βράσιμο χάνουν το 25% της αντικαρκινικής τους ιδιότητας, διαπιστώνουν οι ερευνητές που ανακάλυψαν της ευεργετικές δράσεις του λαχανικού. Τα καρότα που μαγειρεύονται ολόκληρα είναι εξάλλου νοστιμότερα, έδειξαν οι δοκιμές.

«Ο τεμαχισμός των καρότων αυξάνει την ελεύθερη επιφάνειά τους, οπότε όταν βράζουν διαρρέουν στο νερό περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους» εξήγησε στο Reuters η Δρ Κίρστεν Μπραντ, επικεφαλής των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ.

Τα ολόκληρα καρότα, αντίθετα, διατηρούν κλειδωμένα μέσα τους τόσο την ουσία φαλκαρινόλη, η οποία έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, όσο και τα σάκχαρα που δίνουν γεύση.

πηγή