Απο το Σεπτέμβριο τα φρούτα στα σχολεία.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Εκατομμύρια παιδιά στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. θα μπορούν να πάρουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά από το σχολείο τους, από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος-όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάριαν Φίσερ Μπόελ είναι η προώθηση της υγιεινής διατροφής και η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.
Υπολογίζεται ότι 22 εκατομμύρια παιδιά στην Ε.Ε. είναιυπέρβαρα και πάνω από 5 εκατομμύρια είναι παχύσαρκα. Ο αριθμός των παιδιών με παχυσαρκία αναμένεται να αυξάνεται κατά 400.000 κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν ανταποκρίνονται στη σύσταση του ΠΟΥ για κατανάλωση 400 γραμμαρίων σε φρούτα και λαχανικά ημερησίως. Φωτεινή εξαίρεση πάντως είναι η Ελλάδα καθώς έχει τη μεγαλύτερη ημερήσια πρόσληψη σε φρούτα και λαχανικά ημερησίως μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.. Ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Δανία.

Μόνο η Φινλανδία, η Λετονία και η Σουηδία επέλεξαν να μην πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, κατά την πρώτη φάση της εφαρμογής του-δηλαδή τη σχολική χρονιά 2009-2010.

πηγή