Κουπόνια για την αγορά φορητών θα διανεμηθούν του χρόνου στην Α΄Γυμνασίου

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Οκτώβριο θα διανεμηθούν φορητοί υπολογιστές σε 120.000 μαθητές της Α'Γυμνασίου,ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.Παράλληλα,είπε,περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα διατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή.Όπως διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Βασίλης Ασημακόπουλος,οι γονείς των μαθητών της Α' Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων θα μπορούν να προμηθευτούν κουπόνια για την αγορά φορητού της αρεσκείας τους.
Νωρίτερα την Τρίτη,ο κ.Παπαθανασίου είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα.Όπως ανέφερε αργότερα,η κυβέρνηση υλοποίησε ή υλοποιεί δυόμισι χιλιάδες έργα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε αναμφισβήτητη την πρόοδο όσον αφορά τις υποδομές ευρυζωνικότητας και τις παρεμβάσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό και η πρόοδος με νέες τεχνολογίες.
Παράλληλα,εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το 2013 οι ευρυζωνικές συνδέσεις θα έχουν φτάσει το μέσο όρο της ΕΕ.
Περίπου 300.000 πολίτες θα έχουν επωφεληθεί έως το 2013 μέσω των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής,είπε.
Από την πλευρά του,ο κ.Ασημακόπουλος ανέφερε ότι προωθούνται δράσεις για τη διασύνδεση όλων των δήμων και ότι προγραμματίζονται επιδοτήσεις τουριστικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο.
Απαντώντας δε σε σχεττική ερώτηση είπε ότι στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί περίπου 80 νέα έργα συνολικής δαπάνης 185 εκατ.ευρώ.

πηγή