Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Αθλητισμός» στο Ζάππειο

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Αθήνα: Οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Ζάππειο Μέγαρο στο πλαίσιο των 43ων Διεθνών Παιδικών Αγώνων συνεχίζονται την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009 στις 11:00 μ.μ. στην αίθουσα 5, με την διεξαγωγή της ημερίδας με θέμα «Παιδί και αθλητισμός».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην εκδήλωση, που διεξάγεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, θα μιλήσουν οι παιδίατροι Στέλιος Αντωνιάδης και Νικόλαος Βουδούρης, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου και η αργυρή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο πόλο Βούλα Κοζομπόλη.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την επίδραση του αθλητισμού στην ισόρροπη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, την αποφυγή της παιδικής παχυσαρκίας και του καπνίσματος, αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη μιας υγιούς, ομαλά κοινωνικοποιημένης προσωπικότητας.

Θα παρουσιαστούν επίσης ο τρόπος και οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να αθλούνται τα παιδιά με χρόνια προβλήματα.

Οι ιατροί του πάνελ θα συντονίσουν τη συζήτηση, ενώ οι αθλήτριες αναμένεται να φωτίσουν καθημερινές πλευρές του θέματος βασιζόμενες στην πλούσια εμπειρία τους και τις παραστάσεις από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

health.in.gr