ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τη μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς και τη μείωση των δαπανών για εξοπλισμούς ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ανέφερε ότι θα εξοικονομηθούν πόροι 15% για το 2010 και 10% για τα υπόλοιπα 4 χρόνια, που μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομίας, σε άλλες κοινωνικές δράσεις.

Επίσης, όπως ανέφερε ο υπουργός, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τη μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς στους 9 μήνες, από την ΕΣΣΟ του Αυγούστου. Ανέφερε ακόμη ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί με βάση τη μελέτη που είχε γίνει απο το ΓΕΣ το 2007 και επικαιροποιήθηκε το Νοέμβριο του 2008.

Ο υπουργός Αμυνας είπε επίσης ότι θα μειωθεί κατά 1 μήνα η θητεία στο στρατό ξηράς στην ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου και κατά 2 μήνες στην παρούσα ΕΣΣΟ του Μαϊου.

Το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε ακόμη ότι τόσο απο τον Υπουργό Αμυνας όσο και απο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη νέα δομή δυνάμεων στο ΝΑΤΟ και για το στρατηγείο της Λάρισας.

πηγή Citypress-gr