Παράξενα: Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν.


Αμέτρητα ξενοδοχεία υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και το καθένα από αυτά λανσάρει την πραμάτεια του μέσω Internet ή μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων. Διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους, την πολυτέλειά τους, τις καλές τιμές τους, την ησυχία και τη γαλήνη που είναι ικανοί να προσφέρουν στους ενοίκους τους και πολλά άλλα ατού τους. Υπάρχουν όμως και μερικά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά, που αυτοδιαφημίζονται μόνο και μόνο λόγω όψης! Ξενοδοχεία που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ξενοδοχεία. Είναι ιδιαίτερα σε όλα τους, στις υπηρεσίες τους, στο ντεκόρ. Διαθέτουν στοιχεία που τα καθιστούν μοναδικά στον κόσμο. Βρίσκονται παντού. Στον αέρα, στο νερό, μέσα σε αεροδρόμια ή ακόμη και «εγκαταλειμμένα» στην άκρη ενός ποταμού!

ΑΪΝΤΑΧΟ
To «Dog Bark Park Inn» είναι ένα ξενοδοχείο σε σχήμα σκύλου! Βρίσκεται στο Κότονγουντ του Αϊνταχο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σκυλοξενοδοχείο διαθέτει δύο δωμάτια. Τα κρεβάτια του είναι τεράστιες μαξιλάρες, που μοιάζουν με τα μαξιλάρια όπου κοιμούνται τα συμπαθή τετράποδα! Το πρωινό και τα γεύματα σερβίρονται στο μικρότερο κτίριο δίπλα, το οποίο μοιάζει επίσης με σκυλάκι. Από μακριά είναι σαν σκυλίτσα με το κουταβάκι της! Τα κτίρια είναι έργο του καλλιτέχνη αρχιτέκτονα Ντένις Σάλιβαν. Η διαμονή για μία νύχτα στο «Dog Bark Park Inn» κοστίζει περίπου 65 ευρώ. Η πληρότητά του είναι 100% όλον τον χρόνο. Επισκέπτες φτάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να περάσουν μερικές «Wuff» νύχτες στο ξενοδοχείο αυτό!


ΑΥΣΤΡΙΑ
Το «Das park hotel» είναι ένα συγκρότημα μόλις τριών δωματίων στη μέση ενός πάρκου, δίπλα στον ποταμό της πόλης Οτενσχάιμ στην Αυστρία. Η ιδιαιτερότητα αυτού του ξενοδοχείου δεν είναι μόνο στον αριθμό των δωματίων αλλά και στο ππώς είναι αυτά. Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά τρεις μεγάλοι τσιμεντένιοι αγωγοί υδάτων, οι οποίοι στο εσωτερικό τους είναι διακοσμημένοι σαν δωμάτια. Εχουν δηλαδή διπλό κρεβάτι, ένα μίνι γραφείο και μία μίνι ντουλάπα. Η τουαλέτα είναι εκτός! Το πολύ ενδιαφέρον πέρα από το ντιζάιν τους είναι η τιμή τους. Συγκεκριμένη τιμή δεν υπάρχει, κυρίως μετά την οικονομική κρίση. Ο ενοικιαστής αφήνει ό,τι θέλει! Αυτό το σπάνιο σύστημα πληρωμής λέγεται «pay as you wish». Δώσε ό,τι θέλεις δηλαδή!


ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Το Boeing 747 με την επωνυμία «Jumbo Hostel» στο αεροδρόμιο «Αρλάντα» της Στοκχόλμης δεν προορίζεται να πετάει αλλά να κοιμίζει στα διαμερίσματά του τους ταξιδιώτες που περνάνε από εκεί. Το εσωτερικό του είναι χωρισμένο σε 85 δωμάτια. Ξεχωρίζει μία υπερπολυτελής σουίτα, η οποία βρίσκεται στο πιλοτήριο. Το αεροπλάνο είναι κατασκευής 1976. Επειτα από τρεις δεκαετίες στους αιθέρες προσγειώθηκε για πάντα στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης. Τώρα εκτελεί πτήσεις μόνο προς την αγκαλιά του Μορφέα! Το επίγειο αεροσκάφος προσφέρεται και για ρομαντικά γεύματα στους αιθέρες, χωρίς όμως να ξεκολλάει από τη γη. Η κουζίνα του δεν είναι κέτερινγκ, αν και το ντεκόρ δίνει την εντύπωση ότι μόλις απογειώθηκε!


ΤΣΕΧΙΑ
Το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου «Chodovar Brewery» στη Δημοκρατία της Τσεχίας είναι τα σπα του! Τεράστιες δεξαμενές ζύμωσης μπίρας, στις οποίες μπορούν να μπαίνουν δυο -δυο οι επισκέπτες, υπόσχονται στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης με μπάνιο μέσα σε διάφορες ποικιλίες μπίρας, η οποία εκτός των άλλων κάνει και πολύ καλό στα μαλλιά. Το ξενοδοχείο αυτό, το οποίο διαθέτει και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής, είναι φτιαγμένο δίπλα σε μεγάλες εγκαταστάσεις ζυθοποιίας. Είναι ο ιδανικός τόπος για εκείνους που λατρεύουν την μπίρα γιατί τα πάντα θυμίζουν και μυρίζουν μπίρα!



ΦΛΟΡΙΝΤΑ
Το υποθαλάσσιο ξενοδοχείο με την επωνυμία «Jules Undersea Lodge» βρίσκεται στη Φλόριντα. Με συντροφιά τα ψάρια, τα οποία ο ένοικος μπορεί να αντικρίζει από το φινιστρίνι του δωματίου του, η αίσθηση είναι πραγματικά ότι βρίσκεσαι σε υποβρύχιο. Το μίνι υποβρύχιο ξενοδοχείο διαθέτει δύο δίκλινα δωμάτια. Η τιμή για μία διανυκτέρευση είναι 345 ευρώ το άτομο!


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Για εκείνους που βλέπουν με χιούμορ τη ζωή και έχουν ξεπεράσει φοβίες του τύπου νεκροταφεία, νεκροφόρες και όλο αυτό το πένθιμο κλίμα, το ξενοδοχείο με τα φέρετρα στο Βερολίνο είναι πολύ πρωτότυπη λύση! Τα δωμάτια στο ξενοδοχείο αυτό είναι μονόκλινα γιατί οι ένοικοί του είναι συνήθως μοναχικοί τύποι! Υπάρχει μόνο ένα «δίκλινο» με δύο φέρετρα για κρεβάτια. Το «Propeller Island City Lodge» έχει τιμοκατάλογο που ξεκινάει από 120 ευρώ το άτομο.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ενας παλιός γερανός στο Χάρλινγκεν της Ολλανδίας κάνει χρυσές δουλειές! Το «Dockside Crane Hotel» διαθέτει δέκα δωμάτια, τα οποία είναι σχεδόν πάντα ρεζερβέ. Σαν όψη δεν λέει και πολλά. Είναι μάλλον αποκρουστικό ως ξενοδοχείο, αλλά στο εσωτερικό του είναι πολύ φροντισμένο και με θέα που κόβει την ανάσα. Η τιμή των δωματίων; Ξεκινάνε από 260 ευρώ.

Ο αυστηρός βρετανικός «Observer», μία από τις πλέον έγκυρες εφημερίδες της Βρετανίας, έκανε για πρώτη φορά εκτενές αφιέρωμα στις ελληνικές ομορφιές, που, όπως αναφέρει, «εδώ και δεκαετίες δέχονται μαζικές τουριστικές εξορμήσεις». Μέσα σε αυτό το μικρό από άποψη έκτασης της γης αλλά πολύ εξερευνημένο τοπίο από τους επισκέπτες που συρρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας κάθε χρόνο υπάρχουν ακόμα γωνιές κρυφές, αφανείς, μυστικοί παράδεισοι που δεν έχουν αλλοτριωθεί από την τουριστική εισβολή. Στο εννέα σελίδων αφιέρωμα ο «Observer» κάνει λόγο για «άγνωστα (στον πολύ κόσμο) νησιά», «ιδανικές αποδράσεις» και «κρυμμένες παραλίες», παραθέτοντας έναν μεγάλο πλοηγό για τις ομορφιές της Ελλάδας, που και πάλι δεν φθάνει για να δείξει τα όσα όμορφα έχει αυτή η χώρα...


Οι προορισμοί του Αιγαίου για λίγους και εκλεκτούς τουρίστες

Κύθνος: Η Κύθνος είναι ένα νησί που, αν κι έχει όλες τις ομορφιές των Κυκλάδων, δεν έλκει ξένους τουρίστες, αναφέρει το δημοσίευμα του «Observer». Είναι μόλις τρεις ώρες από τον Πειραιά, αλλά δεν είναι διάσημη για το lifestyle της, με αποτέλεσμα να αδικείται στην επιλογή των ξένων. Διαθέτει περισσότερες από τριάντα παραλίες, κάποιες από τις οποίες είναι μικροί κολπίσκοι, ενώ τα πέντε χωριά της τα καλοκαίρια γεμίζουν από Ελληνες. Οσο για τα φαγητά της, τα χαρακτηρίζει απλώς… great!

Καστελόριζο: Είναι ίσως το πιο «μοναχικό» νησί της Ελλάδας, γράφει ο «Observer». Ανατολικά της Ρόδου, σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, το Καστελόριζο είναι ένας ξεχασμένος παράδεισος. «Με την άφιξή σου στο νησί έχεις την αίσθηση ότι ανακάλυψες έναν νέο τόπο» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά, πλούσιος ήλιος και φαγητό σε ταβέρνες δίπλα στο κύμα... Γεύση από Ελλάδα στα όρια της χώρρας...

Ικαρία: Το πιο ήσυχο νησί της Ελλάδας πρέπει να είναι η Ικαρία, τονίζει ο «Observer». Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα «panayiri», τα πανηγύρια δηλαδή, που τους καλοκαιρινούς μήνες δίνουν ζωή στο νησί με τους χορούς και τα γλέντια. Ιδιαίτερο λόγο για τους ρυθμούς της Ικαρίας κάνει ο συντάκτης του θέματος τονίζοντας ότι στην Ικαρία οι φούρνοι ανοίγουν ό,τι ώρα ξυπνήσει ο φούρναρης! Μπορεί και μεσημέρι! Ομορφη σε ανθρώπους και φυσικές ομορφιές, η Ικαρία διαθέτει δάση, λίμνες και όμορφα ξωκκλήσια!

Mήλος: Το μυστικό των Κυκλάδων λέγεται Μήλος! Το πιο καλά «κρυμμένο» νησί από το πιο διάσημο σύμπλεγμα νησιών στην ελληνική επικράτεια είναι η Μήλος με τους αμέτρητους κολπίσκους μοναδικής ομορφιάς, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Το Σαρακήνικο, ο Κάπρος, οι Σπηλιές Παπάφραγκα είναι ομορφιές όχι διαδομένες ως εξαιρετικοί προορισμοί στο εξωτερικό. Ως εξαιρετικό τόπο διαμονής προτείνει τα Πολώνια, στα νοτιοανατολικά του νησιού.


SPECIAL ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΘΕΑ

Οικισμός Μηλιάς
Για τον «Observer» από τους πιο εξαιρετικούς τόπους διαμονής στην Ελλάδα είναι ο οικισμός της Μηλιάς. Χτισμένη στην πλαγιά του βουνού σε μια εξοχική τοποθεσία της επαρχίας Κισσάμου του Νομού Χανίων, σε σημείο που σχηματίζει μια μικρή κοιλάδα, η Μηλιά είναι κυριολεκτικά περιτριγυρισμένη από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο οικισμός των 1.200 στρεμμάτων παρέχει στον επισκέπτη εξαιρετική ησυχία, αρμονία και φυσικό τρόπο ζωής. Ενα μικρό ηλιακό χωριό σε απόλυτη ταύτιση με τη φύση. Στη Μηλιά σχεδόν τίποτα δεν καταλήγει στα σκουπίδια. Τα πάντα ανακυκλώνονται, ενώ η κρητική κουζίνα γίνεται μόνο με προϊόντα από τους κήπους της και κρέας από τις στάνες της. Ο «Observer» κάνει λόγο για τον επίγειο παράδεισο, όπου το διπλό κρεβάτι ξεκινάει από τα 65 ευρώ.

Fisherman’s Cottage
Το μεγάλο ατού αυτού του καταλύματος είναι ότι ακουμπάει τη θάλασσα. Το δεύτερο είναι ότι βρίσκεται στο καταπράσινο νησί της Αλοννήσου, επισημαίνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος. Το «Fisherman’s Cottage» έχει απόλυτη θέα στο κύμα, ενώ από τα δωμάτιά του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνεις ένα βήμα και μπαίνεις στη θάλασσα! Σε απόσταση δέκα λεπτών από το λιμάνι, που σφίζει από ζωή με τα μαγαζιά, τα καφέ και τα κλαμπ, το «Fisherman’s Cottage» λειτουργεί και σαν ορμητήριο και σαν ησυχαστήριο...

Αρχοντικό Δίλοφου
Σε απόσταση τριάντα λεπτών από τα Γιάννενα βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια, μια περιοχή μέσα στα δέντρα με κτίσματα από πέτρα, πολλά από τα οποία είναι βυζαντινά. Σε αυτό το εξαίσιο ελληνικό τοπίο ο «Observer» εντοπίζει άλλον έναν τόπο άξιο να τον επισκεφτεί και να μείνει κανείς για μερικές ημέρες. Το «Αρχοντικό Δίλοφου» στο Κεντρικό Ζαγόρι, ένα από τα ωραιότερα χωριά με πολλά αρχοντικά και παραδοσιακά καλντερίμια. Το παλιό, παραδοσιακό, αρχοντικό των δέκα δωματίων που λειτουργεί σαν ξενώνας έχει ηλικία 475 χρόνων. Σε αυτό το ζεστό περιβάλλον μπορείτε να γευτείτε πλούσια παραδοσιακά γεύματα, τις παραδοσιακές πίτες και ντόπια χειροποίητα αλλαντικά. Ενώ στις ξεχωριστές ομορφιές της περιοχής αναφέρονται η περίφημη χαράδρα του Βίκου, τα φημισμένα γεφύρια της περιοχής και τα δεκάδες βυζαντινά μοναστήρια.


«Διαμάντια» για τους καλοφαγάδες

«Yannis Taverna» Κέρκυρα
Η «Ταβέρνα του Γιάννη» στη Γαρίτσα, κοντά στην πόλη της Κέρκυρας, θεωρείται κορυφαία για τον συντάκτη του «Observer». «Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και είναι πραγματικό διαμάντι...» γράφει χαρακτηριστικά για την ταβέρνα αυτή που είναι γνωστή στην Κέρκυρα για την καλή ελληνική κουζίνα της και τη ζεστή φιλοξενία της. Στο εσωτερικό της δεσπόζουν φωτογραφίες από την παλιά πόλη, ενώ στη βεράντα της, την οποία ο δημοσιογράφος της εφημερίδας προτείνει ανεπιφύλακτα, η μαγεία κόβει την ανάσα... Διαθέτει έναν πλούσιο κατάλογο από ελληνικά φαγητά, εμπλουτισμένο με ντόπιες συνταγές, όπως το σοφρίτο.

«Lela’s Taverna» Καρδαμύλη
Η Λέλα είναι ένας ζωντανός μύθος της ελληνικής κουζίνας. Η ταβέρνα της βρίσκεται στην παραλία της Καρδαμύλης. «Το μόνο που έχει να κάνει όποιος πάει στην ταβέρνα της Λέλας είναι να βρει ένα καλό τραπέζι στην εκπληκτική ταράτσα της» λέει για τη μαγείρισσα της Καρδαμύλης ο «Observer». Τα μετρημένα μαγειρευτά πιάτα της Λέλας αγγίζουν την τελειότητα, καθώς μετράει πενήντα χρόνια πείρας! Δεν σπούδασε μαγειρική. Γεννήθηκε μαγείρισσα, αναφέρει το δημοσίευμα.


ACTIVE ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βαρκάδα στην Κεφαλλονιά...
Για όποιον λατρεύει να ανακαλύπτει με τη βάρκα του ή με το κότερό του ακόμα καλύτερα και πιο γρήγορα μυστικές παραλίες, η Κεφαλλονιά μπορεί να ικανοποιήσει στο απόλυτο το χόμπι του. Οι ακτές της είναι σαν δαντέλα που έπλεξε η φύση, με αμέτρητους κολπίσκους να σου γνέφουν να πλησιάσεις κάνοντας τον γύρο του νησιού. Από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Κεφαλλονιά είναι το ανεπανάληπτο Φισκάρδο, με τα γιοτ να φθάνουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς όμως να «χαλάνε» την ηρεμία και τη γαλήνη της περιοχής. Εξίσου όμορφη και ανοιχτή στις εξερευνήσεις είναι και η Ιθάκη απέναντι, όπως γράφει στο αφιέρωμά του στις κρυμμένες ελληνικές ομορφιές ο «Observer».

Εξερεύνηση στη Βουρβουρού
Ιδανικός τόπος για εξερεύνηση με τα πόδια είναι η λίμνη Βουρβουρού. Δύο ώρες δρόμος με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 10 χλμ. από τον Αγιο Νικόλαο στη χερσόνησο της Σιθωνίας, η Βουρβουρού αποτελεί μία μοναδική «θάλασσα με τα χαρακτηριστικά λίμνης». Ενα βουνό καλυμμένο από πυκνό δάσος και εννέα μοναδικά νησάκια, ορατά από την ακτή, προσφέρονται για εξερεύνηση. Συνδυάζει τη δυνατότητα και για περπάτημα στα μονοπάτια του επιβλητικού Ιταμου για να απολαύσετε από την κορυφή του τον και για κολύμπι μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρού.

Αναρρίχηση στην Κάλυμνο...
Το Νησί των Σφουγγαράδων προτείνει ο «Observer» σε όσους θέλουν να «πάρουν τα βουνά» στην Ελλάδα. Τη θεωρεί κορυφαίο προορισμό για όσους λατρεύουν την αναρρίχηση. Οι σχηματισμοί των βράχων έχουν μορφολογία ιδανική για ορειβασία. Υπάρχουν πολλοί λόφοι από δέκα έως διακόσια μέτρα που προσφέρονται για νέες διαδρομές, πέρα από τις γνωστές και ήδη υπάρχουσες. Η ορειβασία δεν γίνεται ποτέ μονότονη, υπάρχουν αθλητικές διαδρομές με γείσα, προεξοχές και σταλακτίτες. «Υπάρχουν είκοσι τέσσερις απόκρημνοι βράχοι με περίπου διακόσιες βραχοκορφές. Οι ήδη ανοιχτές διαδρομές αντιπροσωπεύουν όχι πάνω από το 5% του συνόλου, αν και υπάρχουν αρκετοί το ίδιο καλοί βράχοι εντελώς ανέγγιχτοι, που περιμένουν τις πρώτες τους διαδρομές».


Οι παραλίες που κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους

Βάι
Το Βάι στον Αγιο Νικόλαο στο Λασίθι ο «Observer» το κατατάσσει στις «κρυμμένες» παραλίες, αν και είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κρήτης. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να τονίσει ότι δεν είναι τόσο «διάσημος» προορισμός όσο θα μπορούσε λόγω της φυσικής ομορφιάς του. Το Βάι είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο αλλά με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι πίσω της υπάρχει ένα πυκνό δάσος από φοίνικες. Το Βάι ενδείκνυται για ημερήσια μόνο εκδρομή, καθότι δεν υπάρχει μέρος διαμονής, γράφει το άρθρο για τις ελληνικές ομορφιές, ενώ κάνει λόγο και για μία ακόμα κρητική παραλία που κόβει την ανάσα, το Μπάλος...

Μπάλος
Για όσους το έχουν επισκεφτεί είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία της Κρήτης. Μπορεί στους Ελληνες να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, γεγονός που δικαιώνει τον Βρετανό δημοσιογράφο, που το κατέταξε στις άγνωστες ομορφιές της χώρας μας. Το Μπάλος βρίσκεται στα δυτικά των Χανίων και βορειοδυτικά από το Καστέλι. Εκεί υπάρχει ένα απομονωμένο νησάκι, η Γραμβούσσα, το οποίο είναι γεμάτο με πέτρες και αγριολούλουδα. Εκεί βρίσκεται και η πανέμορφη παραλία του Μπάλου, με χαρακτηριστικό τη βελούδινη, άσπρη άμμο.

Εγκρεμνοί
Η πολύ μεγάλη παραλία της Λευκάδας με το λευκό βότσαλο και με τα χαρακτηριστικά τιρκουάζ νερά του Ιονίου, οι Εγκρεμνοί, είναι στις must παραλίες που πρέπει κάποιος να δει στο ταξίδι του στην Ελλάδα. Η παραλία απλώνεται μπροστά σε κάθετα βράχια, που την κάνουν περισσότερο εντυπωσιακή. Παρά τη δύσκολη πρόσβαση, αφού απαιτείται κατάβαση διακοσίων πενήντα σκαλοπατιών τα οποία πρέπει να ξανανέβεις φεύγοντας, η παραλία αυτή φιγουράρει στην πρώτη θέση της «κρυμμένης» ελληνικής ομορφιάς στο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας.

Για τις καλύτερες τιμές στις κρατήσεις των εισιτηρίων σας ή και για όσους αγαπούν λίγο περισσότερο την πολυτέλεια στις διακοπές τους, το madata.gr σε συνεργασία με την πρώτη παγκοσμίως εταιρεία on - line κρατήσεων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο booking.com εξασφαλίζει στους επισκέπτες της τις καλύτερες τιμές σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο Κάντε την κράτησή σας ηλεκτρονικά εξασφαλίζοντας τις καλύτερες τιμές.
madata.gr