Το γυναικείο πρόσωπο αποκαλύπτει τον χαρακτήρα

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η εξωτερική εμφάνιση, ειδικά το πρόσωπο, μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές αλήθειες για το εσωτερικό ενός ανθρώπου, την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του -αρκεί να πρόκειται για γυναίκα!

Ένα νέο πείραμα Βρετανών ερευνητών αποκάλυψε ότι οι εθελοντές μπορούσαν να διακρίνουν αν μια γυναίκα είναι τυχερή, θρησκευόμενη ή αξιόπιστη, απλώς κοιτώντας το πρόσωπό της, όμως τα πρόσωπα των ανδρών δεν αποκαλύπτουν εξίσου τα στοιχεία του χαρακτήρα τους.
Οι επιστήμονες γενικά διχάζονται κατά πόσον ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα και της ψυχοσύνθεσης μπορούν ή όχι να ανιχνευθούν στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου.

Οι Βρετανοί ερευνητές Ρίτσαρντ Γουάιζμαν του πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ και Ρομπ Τζένκινς του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, σύμφωνα με τη Daily Telegraph και το New Scientist, έδωσαν σε 6.500 εθελοντές να μαντέψουν τον χαρακτήρα 1.000 ατόμων, κοιτώντας φωτογραφίες των τελευταίων, για τους οποίους οι επιστήμονες είχαν προηγουμένως δημιουργήσει ένα αναλυτικό ψυχολογικό προφίλ.

Οι εθελοντές μπόρεσαν σε ποσοστό 70% να εντοπίσουν τις τυχερές γυναίκες, σε ποσοστό 73% τις θρησκευόμενες και σε ποσοστό 54% τις αξιόπιστες. Απέτυχαν ουσιαστικά σε μια μόνο περίπτωση: να εντοπίσουν σωστά εκείνες που θεωρούν τον εαυτό τους αστείο!

Στην περίπτωση των ανδρικών προσώπων, το καλύτερο που πέτυχαν οι εθελοντές ήταν ότι εντόπισαν τους τυχερούς άνδρες σε ποσοστό μόλις 22%, ενώ για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (θρησκευόμενοι, αξιόπιστοι κ.α.) υπήρξε σχεδόν πλήρης αποτυχία.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν αυτή τη διαφορά, όμως επεσήμαναν ότι, για κάποιο λόγο, τα γυναικεία πρόσωπα δίνουν πιο πολλές πληροφορίες σε σχέση με τα ανδρικά ή οι άνδρες δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προσωπικότητές τους τόσο σωστά όσο οι γυναίκες.

πηγή