Αφίσα των Beatles πουλήθηκε για 50.000 δολάρια

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Πάνω από 50.000 δολάρια πουλήθηκε μια αφίσα των Beatles από το άλμπουμ Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, σε δημοπρασία που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Christies.

Μεταξύ των 300 αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν, συμπεριλαμβάνονται χειρόγραφοι στίχοι του Bob Dylan για το τραγούδι With God On Our Side, που πουλήθηκαν στην τιμή των 25.000 δολαρίων.

Επιπλέον, σε υψηλή τιμή πουλήθηκε και το βιβλίο με χειρόγραφους στίχους του Bon Scott από τους AC/DC, το οποίο χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70.

Τα χέρια του Johnny Depp από την ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης», πουλήθηκαν έναντι 16.250 δολαρίων, ενώ το δερμάτινο τζάκετ του ηθοποιού Bob Crane απέφερε τα διπλάσια κέρδη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, φτάνοντας τα 40.000 δολάρια.

Εκτός αυτού το σενάριο της ταινίας «Ο Νονός», υπογεγραμμένο από τον Marlon Brando, πουλήθηκε στην τιμή των 10.625 δολαρίων.

Υπολογίζεται ότι συνολικά πουλήθηκε το 70% των αντικειμένων της έκθεσης, ενώ τα κέρδη ξεπέρασαν τα 650.000 δολάρια.

Σε δηλώσεις του, ο Συμεών Λίπμαν από την εταιρεία δημοπρασιών επισήμανε ότι τα αντικείμενα πουλήθηκαν τελικά σε υψηλές τιμές επειδή πολλοί άνθρωποι αισθάνονται νοσταλγία για την παλιά εποχή και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον.

«Ακόμα και σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας, πωλούνται πολλά κομμάτια σε υψηλές τιμές», κατέληξε.

πηγή