Φως στην πιο διάσημη υπόθεση απαγωγής 55 χρόνια μετά

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ήταν η πιο διάσημη απαγωγή της εποχής της. Ο Στίβεν Ντάμαν, ένα παιδάκι που το είχε αφήσει η μητέρα του για 10 λεπτά έξω από ένα κατάστημα του Λονγκ Άιλαντ, χάθηκε χωρίς κανένα ίχνος στις 31 Οκτωβρίου 1955. Τώρα, 55 χρόνια αργότερα, ένας άνδρας που μοιάζει πολύ με τον πατέρα του μωρού, εμφανίζεται ξαφνικά λέγοντας ότι αυτός είναι το χαμένο παιδί.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρά τον ισχυρισμό του και ζήτησε εξέταση DΝΑ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. Και οι δύο γονείς του χαμένου παιδιού, που είχαν πάρει διαζύγιο αρκετά χρόνια μετά την εξαφάνιση, είναι ζωντανοί.

Η μητέρα του Μέριλιν θυμάται με κάθε λεπτομέρεια εκείνη την ημέρα που είχε αφήσει για λίγο το καρότσι με τα δύο της μωρά έξω από το κατάστημα, μαζί με άλλα καρότσια. Όταν βγήκε 10 λεπτά αργότερα, το καρότσι έλειπε. Το εντόπισε στην επόμενη γωνία όμως μέσα ήταν μόνο η κόρη της Πάμελα και όχι ο δίχρονος γιος της. Περισσότεροι από 5.000 εθελοντές έψαχναν τις επόμενες ημέρες αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του.

Ο Τζον Μπαρνς, ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ο Στίβεν Ντάμαν, λέει ότι πάντα ένιωθε πως δεν ανήκε στην οικογένεια που τον μεγάλωσε στο Μίσιγκαν. «Ούτε τους έμοιαζα στα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά ούτε και ένιωθα παιδί τους». Έψαξε την καταγωγή του, έμαθε για την υπόθεση στο Λονγκ Άιλαντ, είδε φωτογραφίες του ζεύγους, εντόπισε ομοιότητες και κατέληξε στο ότι πρέπει να είναι ο γιος τους που απήχθη. Τώρα το τεστ DΝΑ θα δείξει την αλήθεια.
ΤΑ ΝΕΑ