Ψήφισε για να σταματήσει η φτώχεια-ΑctionAid!

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Οι ευρωεκλογές είναι η δική σου ευκαιρία να εκφράσεις τη γνώμη σου για τη συμβολή της Ευρώπης στην καταπολέμηση της φτώχειας!
Τον Ιούνιο του 2009 θα κληθούμε όλοι να εκλέξουμε τους ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα όπως η ισότητα των δύο φύλων, η ανάπτυξη των φτωχών κρατών, το εμπόριο και η οικονομική συνεργασία με τις χώρες του Νότου, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών στις αναπτυσσόμενες χώρες, η καταπολέμηση της κρίσης των τροφίμων.

Γιατί δρα η ActionAid για τις ευρωεκλογές;
Το μεγαλύτερο μέρος της αναπτυξιακής βοήθειας προς τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου προέρχεται από την ΕΕ. Οι αποφάσεις της ΕΕ για τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι καθοριστικής σημασίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Η ActionAid πιέζει κόμματα και υποψηφίους να βάλουν στην ατζέντα τους θέματα που αφορούν στη καταπολέμηση της πείνας, στο δίκαιο εμπόριο, στη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών στις φτωχές χώρες, στα δικαιώματα των γυναικών στο Νότο. Η ActionAid θέλει το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβει αντίστοιχες δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή των θεμάτων αυτών. Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους πολίτες των χωρών της ΕΕ να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές εκπροσώπους που θα εργαστούν για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια.

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν! Στείλε το μήνυμά σου από εδώ στα πολιτικά κόμματα ζητώντας τους να δείξουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της φτώχειας!

1 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Δεν πιστεύω πως είναι θέμα κομμάτων και πολιτικών αποφάσεων.
Μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με το πως λειτουργεί σήμερα ο καπιταλισμός.
Και για μένα λειτουργεί λάθος.