Αδιαφορία για την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Συνδυασμός

ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Παλλήνη 2 Μάη 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του επικεφαλής του Συνδυασμού και Δημοτικού Συμβούλου

ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑ

ΘΕΜΑ: Αδιαφορία για την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών

Στις 30 του Απρίλη 2009, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης τραυματίστηκε προσπαθώντας να διασχίσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος ( στο ύψος του Αθλητικού Κέντρου). Το ίδιο είχε συμβεί και στις 21 του Γενάρη 2008 με τον τραυματισμό δύο μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου στον ίδιο πάλι δρόμο.

Η αδυναμία και η αδιαφορία τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Νομαρχίας και του ΥΠΕΧΩΔΕ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι πολίτες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, να διασχίζουν με ασφάλεια τη Λεωφόρο Μαραθώνος έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η Παράταξή μας με επανειλημμένες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανακοινώσεις στον τύπο έχει επισημάνει αυτούς τους κινδύνους και έχει κάνει συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις που θα τους ελαχιστοποιήσουν.

Για να υλοποιηθούν όμως αυτές χρειάζονται πολιτική βούληση και δράση, στοιχεία που δεν μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι Διοικούντες την πόλη μας.

Η πόλη βρίσκεται δυστυχώς για όλους μας σε ένα τέλμα.

Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε προς κάθε κατεύθυνση.

Εμείς καταθέτουμε για άλλη μια φορά τις παρακάτω προτάσεις μας για τις παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν άμεσα στη Λεωφόρο Μαραθώνος, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

  1. Να τοποθετηθούν φανάρια προειδοποίησης στις διαβάσεις των πεζών «ZEBRA LINES»
  2. Να υπάρχει έντονη και συνεχής σήμανση για επιβράδυνση της ταχύτητας στο τμήμα της Λεωφόρου Μαραθώνος που διατρέχει τον Δήμο Παλλήνης
  3. Να τοποθετηθούν μεταλλικοί πάσσαλοι για την αποφυγή στάθμευσης των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια.
  4. Να συγχρονιστούν τα φανάρια στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Μαραθώνος
  5. Να τοποθετηθούν Πεζογέφυρες στο ύψος του Αθλητικού Κέντρου καθώς και στο ύψος του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης για την ασφάλεια των μαθητών..
  6. Να επισκευαστούν τα κάγκελα που βρίσκονται στο διάζωμα της Λεωφόρου Μαραθώνος
  7. Να επιτραπεί η ολιγόλεπτη στάση και να απαγορευθεί η στάθμευση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος
  8. Να τοποθετηθεί σήμανση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία μας , για την ύπαρξη σχολείου και την μείωση της ταχύτητας.
  9. Να εφαρμοστεί άμεσα η Κυκλοφοριακή Μελέτη που έχει εγκριθεί λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών όπου αυτό είναι δυνατόν (είναι η Τρίτη στη σειρά κυκλοφοριακή μελέτη και καμία δεν έχει εφαρμοστεί παρά το ότι έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα)