Εικόνες ντροπής κακοποίησης ελέφαντα σε τσίρκο

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Εικόνες που σοκάρουν καταγράφει το ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε από τα παρασκήνια του τσίρκου MASSIMO. Ο θηριοδαμαστής του τσίρκου φαίνεται να χτυπά έναν ελέφαντα με σίδερο στο κεφάλι, στο πλαίσιο της «εκπαίδευσής» του!
Το βίντεο, το οποίο απεστάλη στον Αρκτούρο, ως καταγγελία κακοποίησης ζώων σε τσίρκα που περιοδεύουν στη χώρα μας, καταγράφηκε τυχαία από περαστικούς
«Ακόμη κι αν όλες αυτές οι επιχειρήσεις είναι νόμιμες και τηρούν όλους τους όρους νόμιμης λειτουργίας, κατοχής, εκπαίδευσης και επίδειξης των ζώων, αναπαράγουν όλη νοσηρή πρακτική αιχμαλωσίας ζώων και αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία, σκληρής «εκπαίδευσης» και πολυήμερης περιφοράς τους σε μικρά κλουβιά, μακριά από το φυσικό τους χώρο διαβίωσης για τη διασκέδαση και το κέρδος των ανθρώπων. Έχουμε κι άλλα μέσα διασκέδασης. Ας μας λείψει το τσίρκο με ζώα» επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση.



Το τσίρκο MASSIMO προέβη σήμερα σε απάντηση σχετικά με το περιστατικό, στην οποία αναφέρει ότι ο θηριοδαμαστής απολύθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος. «Τον είχαμε στο τσίρκο μόλις πέντε μήνες... δεν ξέραμε ότι ήταν κακός...», αναφέρει το τσίρκο στην απάντησή του.

Πηγή