Αλλάζει η ζωή της σύγχρονης Ελληνίδας μετά τα 50;

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μετά τα 50, ο χρόνος μετρά και πάλι από την αρχή!
Το πέρασμα από το κατώφλι της εμμηνόπαυσης είναι για τη σύγχρονη Ελληνίδα μια νέα αρχή. Αντίθετα με το παρελθόν, βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα ενδιαφέροντά της και στην προσωπική της περιποίηση. Αυτό αποδεικνύει έρευνα που έγινε από τη Focus Bari για λογαριασμό της Εταιρίας Καλλυντικών Garnier.

Η ζωή δεν τελειώνει στα 50 για τη σύγχρονη Ελληνίδα! Με την είσοδό της στην εμμηνόπαυση, η Ελληνίδα αισθάνεται πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, νιώθει ελευθερία κινήσεων, βλέπει το χρόνο που αφιερώνει στον εαυτό της να αυξάνεται. Και φροντίζει να διατηρεί την κομψή της εμφάνιση, αποδεικνύοντας ότι στα 50 της δεν έχει γίνει... η μητέρα της!

Μία έρευνα, που εξετάζει την αλλαγή στα συναισθήματα και την καθημερινότητα μετά τα 50, αποδεικνύει ότι η σύγχρονη Ελληνίδα δεν νιώθει μεσήλικας, αλλά αντιμετωπίζει με θετική διάθεση τη ζωή της. Το 50% δηλώνει ότι θα αλλάξει η φυσική τους κατάσταση, το 49% η ψυχολογία τους, ενώ σε μικρότερο βαθμό θεωρούν ότι θα αλλάξει η σεξουαλική τους ζωή και η επαγγελματική τους ενασχόληση.

Το 48% νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το 46% αισθάνονται ότι περνούν πλέον σε μια πιο ήρεμη φάση της ζωής τους με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο χρόνος που μπορούν να διαθέσουν για τα δικά τους ενδιαφέροντα. Εκδρομές, ταξίδια, θέατρο, βόλτες με φίλες και φίλους, αλλά και γυμναστική και χορός, είναι οι δραστηριότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες τους. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που θέλοντας να μην μένουν πίσω από τις εξελίξεις, προχωρούν σε εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή παίρνουν το πτυχίο που δεν είχαν προλάβει να πάρουν λόγω έλλειψης χρόνου όταν ήταν νεότερες.

Παραπάνω από τις μισές γυναίκες, το 55%, νιώθουν ότι πλέον θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων λόγω της έλλειψης περιόδου, σε όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Αντιμέτωπες με τα σημάδια του χρόνου, που δεν είναι βέβαια αμελητέα, βρίσκονται κυρίως οι νεαρότερες γυναίκες (έως 54 ετών). Η στάση τους έχει πλέον αλλάξει, καθώς το «παθητικό» πρότυπο του παρελθόντος δείχνει να ξεθωριάζει: το 68% των σύγχρονων Ελληνίδων δηλώνουν ότι έχουν βελτιώσει τη διατροφή τους, το 52% των γυναικών ενέταξαν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, το 44% δίνουν ιδιαίτερη βάση στη χρήση καλλυντικών, ενώ οι επεμβάσεις και τα botox παραμένουν δημοφιλή μόνο στο 2% - 3% των ερωτηθέντων. Χαρακτηριστικό της αλλαγής νοοτροπίας είναι ότι για μεγάλο μέρος των γυναικών μυστικό ομορφιάς θεωρείται η εσωτερική ισορροπία!

Σε επίπεδο προϊόντων περιποίησης φαίνεται ότι επικρατεί η τάση για πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως οι αντιρυτιδικές κρέμες, που κερδίζουν έδαφος έναντι στις απλές κρέμες ημέρας/νυκτός. Η πιο σημαντική ιδιότητα μιας κρέμας για το πρόσωπο είναι για τις ώριμες κυρίες, η δράση ενάντια στην ξηρότητα του δέρματος και σε δεύτερο επίπεδο η αναδόμηση και η σύσφιγξη της επιδερμίδας.

H εταιρία καλλυντικών Garnier δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα της ομορφιάς πάνω από 70 χρόνια. Ο συνδυασμός των 3000 ερευνητών στα εργαστήρια και των φυσικών ενεργών συστατικών διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της και αναδεικνύουν την ομορφιά που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της.

Οι ολοκληρωμένες σειρές βαφών, περιποίησης & styling μαλλιών Garnier Fructis, περιποίησης προσώπου Garnier Essentials, Nutritionist, Ultra Lift, Vital Restore, περιποίησης σώματος Garnier Body Repair, Garnier HydraBlock, Garnier BodyTonic και αντηλιακής προστασίας Garnier Ambre Solaire φροντίζουν για σας και την υγεία σας. Χαρίζουν ό,τι καλύτερο προσφέρει η φύση για να αναδείξετε την ομορφιά σας σήμερα και να τη διαφυλάξετε για το αύριο.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών FOCUS BARI με τη συνεργασία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την Εταιρία Καλλυντικών GARNIER. Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 200 γυναικών ηλικίας 48 - 65 ετών από το νομό Αττικής το διάστημα 5 - 7 Μαΐου 2009.

www.kathimerini.gr