Ένα στα δέκα παιδιά εξαρτημένα από τα videogames (τα περισσότερα αγόρια)

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τυπικά συμπτώματα εξάρτησης, παρουσιάζει ένα στα δέκα παιδιά που παίζει βίντεο παιχνίδια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Ιόβα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας, Ντάγκλας Τζεντίλε.

Μερικά από τα συμπτώματα αυτά, είναι να ψεύδονται για την αγαπημένη τους συνήθεια, να μην μπορούν να μειώσουν τις ώρες που περνούν παίζοντας, ακόμα και να κλέβουν προκειμένου να αγοράσουν καινούρια βίντεο παιχνίδια.


Περισσότερο εξαρτημένα τα αγόρια

Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντάγκλας Τζεντίλε, καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Iowa State, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Science και χρησιμοποίησε τα στοιχεία από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris σε δείγμα περίπου 1.200 παιδιών, ηλικίας 8 με 18, από τις ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 88% των παιδιών στις ΗΠΑ παίζουν βίντεο παιχνίδια, τουλάχιστον περιστασιακά κατά μέσο όρο περίπου 13 ώρες την εβδομάδα.

Εκείνα που εμφανίζουν συμπτώματα εξάρτησης συνήθως παίζουν τις διπλάσιες ώρες και είναι συνήθως αγόρια, ενώ συνήθως έχουν την κονσόλα στο δωμάτιο τους.

Τα παιδιά αυτά, εμφανίζουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο, έχουν χαμηλότερους βαθμούς και εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας.


Πηγή