Ερώτηση στην Βουλή του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου - Νέο Υγειονομικό Κατάστημα ΙΚΑ στην Παλλήνη

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.

17734

Ημερομ. Κατάθεσης

14/4/09


Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Κυρία Υπουργέ,

Από το 1997, ένας παθολόγος από το ΙΚΑ Κορωπίου επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα τους κατοίκους των περιοχών της Μπαλάνας, της Παλαιοπαναγιάς και τα συγκροτήματα των εργατικών κατοικιών στην Παλλήνη. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων από τις Εργατικές Κατοικίες της Παλλήνης, ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, οι επισκέψεις του ιατρού σταμάτησαν. Συγκεκριμένα, τα Χριστούγεννα του 2008 ήταν η τελευταία φορά που ο παθολόγος επισκέφθηκε τις παραπάνω περιοχές.

Για άλλη μια φορά προκαλείται αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, αφού μέχρι και σήμερα, παρά την συνεχή πληθυσμιακή και οικιστική αύξηση της περιοχής, η Παλλήνη (πρωτεύουσα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής!) δεν έχει υγειονομικό υποκατάστημα ΙΚΑ! Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τους ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται είτε στο ΙΚΑ Κορωπίου είτε στο ΙΚΑ Παιανίας είτε με τις επισκέψεις του περιφερειακού γιατρού. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι η ταλαιπωρία τους.

Όπως φαίνεται, όμως, η ταλαιπωρία τους αντί να ελαττώνετε, εντείνεται αφού οι επισκέψεις του περιφερειακού ιατρού σταμάτησαν εδώ και τρεις μήνες.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτάστε:

1) Για ποιο λόγο σταμάτησαν απροειδοποίητα οι επισκέψεις του περιφερειακού ιατρού στις περιοχές της Μπαλάνας, της Παλαιοπαναγιάς και των Συγκροτημάτων των Εργατικών Κατοικιών και τι προτίθεστε να κάνετε για να υπάρξει άμεση αναπλήρωση αυτού του κενού;

2) Αντιλαμβάνεστε ότι ίσως χρειάζεται πλέον λόγω της οικιστικής και πληθυσμιακής ανάπτυξης που γνωρίζει η πόλη της Παλλήνης τα τελευταία χρόνια, την δημιουργία Νέου Υγειονομικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ;