Τον σκότωσε με 45 σφηνάκια τεκίλας

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Ένας ιδιοκτήτης μπαρ δικάζεται στο Βερολίνο, επειδή σέρβιρε 45 σφηνάκια τεκίλας σε ένα έφηβο 16 ετών, ο οποίος απεβίωσε αφού έμεινε σε κωματώδη κατάσταση επί τέσσερις εβδομάδες.

Ο κατηγορούμενος, 28 ετών, παραπέμπεται με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών που επέφεραν το θάνατο, διότι σέρβιρε την τεκίλα στον έφηβο, παρασύροντάς τον σε στοίχημα ότι μπορούσε να πιει περισσότερο από εκείνον, ενώ ο ίδιος όμως έπινε νερό.

Ο έφηβος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε καταναλώσει 45 σφηνάκια τεκίλας περιεκτικότητας 0,02 λίτρων το καθένα, έπεσε σε κώμα, με περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα του 4,4 γραμμάρια. Πέθανε στο νοσοκομείο ένα μήνα αργότερα και χωρίς να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Τέσσερις ακόμη έφηβοι, ηλικίας 17 έως 21 ετών, που είχαν επίσης ανάμειξη στο περιστατικό, παραπέμφθηκαν σε δίκη σε δικαστήριο ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νέων που καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στη Γερμανία αυξάνεται σταθερά, ενώ το 2007 23.165 περιπτώσεις χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε κατάσταση προχωρημένης μέθης.

Πηγή