Το πρώτο fast - food άνοιξε στη Βόρειο Κορέα

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τις χαρές του δυτικού junk food μπορούν πλέον να γευτούν οι Βορειοκορεάτες, καθώς το πρώτο τέτοιο κατάστημα άνοιξε τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα Πιονγιάνκ. Ωστόσο, στους καταλόγους δεν γίνεται λόγος για hamburgers και cheeseburgers αλλά για "σάντουιτς με βοδινό κιμά και ψωμί". Δεν είναι γνωστό πόσο κοντά στα μπέργκερ των MacDonalds είναι η γεύση, η τιμή του πιο χαρακτηριστικού δυτικού φαγητού στην Κορέα ωστόσο είναι αρκετά "τσουχτερή".

Το κατάστημα που φέρει την ονομασία "Σαμστασεόνγκ", άνοιξε τον Ιούνιο στην Πιονγκγιάνγκ σε συνεργασία με μια εταιρία της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Σοζόν Σίμπο" που εκδίδεται στην Ιαπωνία για τους Βορειοκορεάτες του εξωτερικού.

Το φαστ-φουντ σερβίρει χάμπουργκερ χωρίς ωστόσο να τα αποκαλεί έτσι. Στον κατάλογο θα βρει κανείς "σάντουιτς με βοδινό κιμά και ψωμί" και "σάντουιτς με κιμά από ψάρι και ψωμί" ή ακόμα "λαχανικά και ψωμί".

Εκτός από τις τηγανιτές πατάτες στο μενού περιλαμβάνεται και το Κίμσι, ένα παραδοσιακό βορειοκορεατικό πιάτο με μαριναρισμένα λαχανικά.

Η βορειοκορεατική "εκδοχή" του χάμπουργκερ πωλείται προς 1,2 ευρώ, περισσότερο από το μισό του ημερομισθίου, σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

Ο βορειοκορεάτης πρόεδρος Κιμ Γιον-Ιλ φαίνεται να επιχειρεί ένα είδος γαστριμαργικής "περεστρόικα" καθώς πρόσφατα επέτρεψε τη λειτουργία του πρώτου ιταλικού ρεστοράν στη χώρα.

(Πηγή)