Υπάρχει ή όχι ο Άγιος Βασίλης;

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

santa_mΤόσα χρόνια ξεπερνούσατε με επιτυχία τις παγίδες του στυλ «Πώς προλαβαίνει να πάει σε όλα τα σπίτια;», τώρα όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας!

Η ώρα που, είτε γιατί το είπε η δασκάλα είτε γιατί το άκουσε από μεγαλύτερα παιδάκια, θα σας ρωτήσει: «Μαμά, μου έλεγες ψέματα; Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης;»

- Καταρχήν, αντιμετωπίστε το με την ερώτηση: «Εσύ τι νομίζεις;». Ανάλογα με την απάντηση που θα σας δώσει, θα προχωρήσετε σε εξηγήσεις.
- Αν χρειαστεί να του αποκαλύψετε ότι δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, πείτε του συγχρόνως ότι είναι μια σταθερή παρουσία στη ζωή όλων των παιδιών, από τα παλιά χρόνια! Αναφερθείτε στη χριστιανική εικόνα και το έργο του Άγιου Βασίλη.
- Αν, πάλι, σας κατηγορήσει ότι έχει χάσει πλέον κάθε εμπιστοσύνη, εξηγήστε του ότι ακόμα κι οι μεγάλοι έχουν την ανάγκη να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να πιστεύουν σε ένα παραμύθι! Εξάλλου, μπορεί να μην είναι ο καλοκάγαθος γέροντας που φέρνει τα δώρα, όμως ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι εκεί ψηλά δεν υπάρχει κάποιος που μας φροντίζει;
- Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «ψέμα» - κινδυνεύετε να μπερδέψει τη διαφορά μεταξύ ηθελημένης και αθώας απόκρυψης και να σας τιμωρήσει με ανάλογη συμπεριφορά! Πείτε του ότι στη ζωή υπάρχουν πολλές αλήθειες που όσο μεγαλώνει τόσο θα ανακαλύπτει.
- Εμμείνετε στην εξήγηση ότι ο «μύθος του Άγιου Βασίλη» είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τους δικούς μας ή άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας και προσφοράς!  
Αν αντιδράσει στην αλήθεια, μην ανησυχήσετε. Κατά βάθος διαισθάνεται ότι η παραδοχή της είναι το τέλος του ονείρου!

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για - Υπάρχει ή όχι ο Άγιος Βασίλης;

Η άσκηση της οστεοπόρωσης & της πρόληψης των πτώσεων

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το βιβλίο του φυσιάτρου Ιωάννη Διονυσιώτη με τίτλο «Η άσκηση της οστεοπόρωσης & της πρόληψης των πτώσεων», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (www.eefiap.gr), αφότου εξασφαλίστηκε από τον συγγραφέα η σχετική άδεια από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις HYLONOME και αποτελεί μονογραφία του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης. Μπορείτε να το βρείτε ολόκληρο σε ψηφιακή μορφή (pdf) και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας πηγαίνοντας ΕΔΩ.

Από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου μεταφέρουμε τα ακόλουθα:

Η οστεοπόρωση αποτελεί ένα παγκόσμιο θέμα δημόσιας υγείας. Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής υπάρχουν και παρεμβάσεις μέσω προγραμμάτων άσκησης που είναι πολύ σημαντικές και δυστυχώς παραβλέπονται.

Τα οφέλη της άσκησης της οστεοπόρωσης είναι πολλαπλά: Μειώνει την απώλεια οστικής πυκνότητας και αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και τη μυϊκή μάζα. Επίσης διορθώνει τη στάση, αυξάνει την ευκαμψία, βελτιώνει την ικανότητα ισορροπίας, μειώνει τον κίνδυνο πτώσης, μειώνει την κόπωση και ανακουφίζει τους πόνους βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα και φυσικά βελτιώνει την ποιότητα της ζωής.

Η αντιμετώπιση και η πρόληψη της οστεοπόρωσης έχουν στόχο την πρόληψη των καταγμάτων που οδηγούν στις αναπηρίες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Οι πτώσεις αυξάνουν την πιθανότητα για κατάγματα των οστών, και για το λόγο αυτό η προστασία από τις πτώσεις μέσω ασκήσεων είναι σημαντική.

Το οστό αποτελεί ένα μοναδικό υλικό, μέσα στην πολύ λειτουργική δομή του σκελετού, που είναι ισχυρή και αντέχει τις απαιτήσεις της έντονης σωματικής δραστηριότητας και τις εξωτερικές ασκούμενες δυνάμεις. Είναι προσαρμοστικό, ώστε να ανταποκρίνεται σε αλλαγές αυτών των απαιτήσεων, και ελαφρύ σε βάρος, ώστε να επιτρέπει αποτελεσματική κίνηση και εξοικονόμηση σε ενέργεια. Η καλή κατανόηση της μορφολογίας του οστού και των μηχανικών ιδιοτήτων του αποτελεί χρήσιμη εισαγωγή για την κατανόηση της «απάντησης» του οστού στη φυσική δραστηριότητα.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε ιατρούς και άλλους επιστήμονες της υγείας, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε αναγνώστες που έχουν οστεοπόρωση ή κινδυνεύουν από αυτή, καθώς εξηγεί τους μηχανισμούς δράσης της άσκησης και προσφέρει τρόπους αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης μέσω φυσικών παρεμβάσεων για την πρόληψη των καταγμάτων.

Ο Δρ Ιωάννης Διονυσιώτης (yannis_dionyssiotis@hotmail.com) είναι Φυσίατρος-Ιατρός Αποκατάστασης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επικ.Επιμελητής Β’ Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Συνεργάτης του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Μέλος του συμβουλίου της International Society of Musculoskeletal & Neuronal Interactions (ISMNI).

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για - Η άσκηση της οστεοπόρωσης & της πρόληψης των πτώσεων

Εγρήγορση από τους γονείς κατά των ναρκωτικών

dreamstime_5312690Το να αναγνωρίσει κανείς ότι ένα άτομο παίρνει ναρκωτικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το βαθμό της χρήσης και από την ουσία που χρησιμοποιεί. Έχει φανεί από διάφορες μελέτες με ερωτηματολόγια πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών παραμένει κρυφό και είναι λίγοι οι άνθρωποι για τους οποίους μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι χρήστες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια σημάδια αναγνώρισης αν και αυτά δεν ισχύουν πάντα.

Οι γονείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση για ένα παιδί που είναι είτε στην προεφηβική είτε στην εφηβική ηλικία, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που κάνουν χρήση ήδη από τα 11 ή τα 12 χρόνια, (χασίς). Θα πρέπει να προσέξουν κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά, χειροτέρευση της σχολικής του βαθμολογίας, μια αλλαγή γενικότερα στον τρόπο ομιλίας και στο βλέμμα του παιδιού, το οποίο γίνεται συνήθως απλανές ή χαμένο, μια αλλαγή στην υπομονή και την ανεκτικότητα του παιδιού.  Γίνονται ξαφνικά ευερέθιστα, θυμώνουν εύκολα, έχουν λιγότερη υπομονή και γενικά αποφεύγουν τις πολλές συζητήσεις, αρχίζουν να μην προσέχουν τόσο πολύ την εμφάνισή τους και γενικότερα αλλάζει το βλέμμα τους. Επίσης προσπαθούν πολλές φορές να απομακρύνονται από την οικογένεια, να ασχολούνται όλο και περισσότερο με θέματα που αφορούν δικά τους πράγματα και όχι της οικογένειας και αρχίζουν σιγά σιγά να αποσύρονται από την οικογενειακή αλληλεπίδραση.

Αυτά μπορεί να συμβούν σε έναν έφηβο ακόμα και όταν δεν κάνει χρήση. Είναι όμως κάποιοι παράγοντες που θα πρέπει ο γονιός να έχει στο νου του μέσα σε αυτή τη διαδικασία.

Πώς αντιμετωπίζεται αυτό; Δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αστυνομικά μέτρα ούτε να υποχρεώνουν τα παιδιά να τους δίνουν ούρα για να κάνουν εξετάσεις. Είναι θέμα σχέσης. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, όταν παρατηρούν οι γονείς κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούν αν οι ίδιοι μπορεί να ευθύνονται γι αυτό. Αν οι ίδιοι έχουν λειτουργήσει πλημμελώς ως γονείς έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η αρνητική επίδραση πάνω στο παιδί.

Το πολύ σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να σταθούν κοντά στο παιδί εκείνη την ώρα και να μην τους τρομάζει αυτό το πράγμα. Ένα παιδί εκείνη την ώρα μπορεί με τον τρόπο αυτό να ζητάει βοήθεια και να χρειάζεται στήριξη και ασφάλεια. Και αυτό θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι γονείς, ότι καλούνται να λειτουργήσουν σαν ένα πλαίσιο αρκετά ισχυρό και ασφαλές, όπου μπορεί το παιδί να βρει καταφύγιο. Γιατί είναι σε μια φάση δύσκολη και από αυτά που συμβαίνουν μέσα του, τις ψυχοσωματικές αλλαγές της εφηβείας αλλά και από τις πιέσεις που προέρχονται από το κοινωνικό του περιβάλλον.

iatronet.gr

Διαβάστε περισσότερα για - Εγρήγορση από τους γονείς κατά των ναρκωτικών

Πώς ξεπερνιέται ο φόβος για τον οδοντίατρο

dentist1Από την εμπειρία μου ως κοινωνική λειτουργός είχα διαπιστώσει ότι ο φοβικός ασθενής είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών.

Ιδιαίτερα ο ασθενής με οδοντιατρικά προβλήματα είναι περισσότερο φοβικός διότι έχει πλήρη συνείδηση κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας σε αντίθεση με άλλες επεμβάσεις της ιατρικής όπου μπορεί να έχει ολική αναισθησία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ίδιος ο οδοντίατρος να δουλεύει δυσκολότερα με έναν ασθενή ο οποίος καθ’όλη την διάρκεια της θεραπείας παρακολουθεί τα πάντα και βρίσκεται κάτω από το άγχος που του προκαλεί ο φόβος. Είναι γεγονός πολλές φορές ότι ο φόβος δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ψυχογενούς αιτιολογίας αλλά και παλαιοτέρων κακών εμπειριών που μπορεί να είχε ο κάθε άνθρωπος με τον οδοντίατρο.

Ο φόβος συνοδεύει τον άνθρωπο από την γέννηση και έχει σχέση με τα βιώματά του αλλά και το DNA του. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει σε μια ισορροπία με την ζωή του και εκδηλώνεται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης και κινδύνου.

Συνήθως δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της ζωής του, μπορεί όμως και να παίρνει διάφορες μορφές, όπως φόβο θανάτου, υπαρξιακό φόβο, φόβο αρρώστιας, αεροπλάνου, κλειστοφοβία, φόβο για τον οδοντίατρο κ.ο.κ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης του φόβου καταφέρνει ο άνθρωπος να τον ξεπεράσει μόνος του και να συνεχίσει κανονικά την ζωή του χωρίς ο συγκεκριμένος φόβος να αποκτά μια παθολογία η οποία θα του αναστείλει φυσιολογικές δραστηριότητες της ζωής.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου ο φόβος αποκτά τρομακτικές διαστάσεις στον ψυχισμό του ανθρώπου αναστέλλοντάς του φυσιολογικές λειτουργίες, όπως π.χ το να μην μπαίνει σε κλειστό χώρο ή σε αεροπλάνο ή από φόβο υπαρξιακό ή θανάτου να παρουσιάζει αδυναμία προσαρμογής σε φυσιολογικό τρόπο ζωής. Ανάλογα και από φόβο οδοντιατρικό να μην πλησιάζει τον οδοντίατρο παρόλο που μπορεί να πονάει και να έχει σοβαρότατα οδοντιατρικά προβλήματα.

Επειδή ο φόβος αλλοιώνει τη νοητική αντίληψη του ανθρώπου  καθώς και το συναίσθημά του, απαιτείται από γενέσεως του φόβου η αναστολή του. Συνήθης φυσιολογική αντίδραση του ίδιου του ανθρώπου πριν χρειαστεί να φτάσει στην ιατρική αντιμετώπιση και θεραπεία του φόβου είναι να αντισταθεί καταρχάς νοητικά στις αρνητικές σκέψεις και εικόνες που παρουσιάζει ο φόβος και κατά συνέπεια στα αρνητικά συναισθήματα, επιβάλλοντας ο ίδιος στον εαυτό του την αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων και εικόνων με θετικές καθώς και η προσέγγιση σε πρακτικό επίπεδο εφόσον είναι δυνατόν με αυτό που φοβάται π.χ. να μπει σε αεροπλάνο.

Εάν ο άνθρωπος παραμείνει χωρίς καμία αντίσταση στο θεωρητικό επίπεδο του όποιου φόβου, σε αυτές τις περιπτώσεις μονιμοποιείται ο φόβος και αποκτά μια παθολογία για την οποία μπορεί να χρειάζεται πλέον ιατρική ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση.

Συνήθως ο οδοντιατρικός ασθενής είναι σε δύο επίπεδα φοβικός. Ή στο επίπεδο που πλέον ο φόβος έχει αποκτήσει την παθολογία εκείνη που ο ασθενής προτιμά να πονάει, να καταστρέφονται τα δόντια του, να έχει απώλεια δοντιών και εικόνα στόματος για την οποία ντρέπεται να χαμογελάσει παρά να πάει στον οδοντίατρο ή στο επίπεδο που ο ασθενής πηγαίνει στον οδοντίατρο και φοβάται τα εξής :

  • Εάν θα πονέσει κατά τη διάρκεια της θεραπείας
  • Εάν έχει κάνει σωστή επιλογή γιατρού
  • Εάν θα κάνει τη σωστή θεραπεία
  • Εάν θα έχει ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Εάν υπάρχει η σωστή αποστείρωση έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία
    του

Σήμερα η οδοντιατρική επιστήμη βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλη φορά και στο επίπεδο της γνώσης αλλά και στο επίπεδο της τεχνολογίας. Αυτό δίνει την άνεση στον οδοντίατρο με τη σωστή γνώση και τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό να προσφέρει άριστες οδοντιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες αφενός να εξασφαλίζουν στον ασθενή το σωστό θεραπευτικό αποτέλεσμα, αφετέρου την έλλειψη πόνου κατά την διάρκεια της θεραπείας. Σαν αποτέλεσμα της εξέλιξης της οδοντιατρικής επιστήμης υπήρξε η δυνατότητα δημιουργίας οδοντιατρικών ειδικοτήτων όπως π.χ.

  • Ο ειδικός που ασχολείται μόνο με τα ούλα (περιοδοντολόγος)
  • Ο ειδικός που ασχολείται μόνο με τις απονευρώσεις (ενδοδοντιστής)
  • Ο ειδικός που ασχολείται μόνο με τα παιδιά (παιδοδοντίατρος)
  • Ο ειδικός που ασχολείται μόνο με 'σιδεράκια' (ορθοδοντικός)
  • Ο ειδικός που ασχολείται μόνο με εξαγωγές και προβλήματα γνάθου (γναθοχειρουργός)

Και άλλες ειδικότητες όπως προσθετολόγος, αισθητικός, έτσι ώστε με τη γνώση του ειδικού να επιτυγχάνεται η σωστή και έγκαιρη διάγνωση κα θεραπεία και με την ανάλογη τεχνογνωσία σε ένα περιβάλλον απόλυτης αποστείρωσης να δίνουν τη δυνατότητα για αποτελεσματικές και ανώδυνες θεραπευτικές αγωγές με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Η περίπτωση εκείνη του φοβικού ασθενή ο οποίος προτιμά να πονάει παρά να δεχτεί οδοντιατρική θεραπεία αντιμετωπίζεται ή με ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ή πλέον με νάρκωση στο νοσοκομείο.

Είναι γεγονός σήμερα ότι ο σωστός οδοντίατρος παρόλο που κατέχει την οδοντιατρική επιστήμη στο επίπεδο της σωστής διάγνωσης και σαν αποτέλεσμα τούτου την ολοκληρωμένη θεραπεία του ασθενούς του, πρώτα απ΄ όλα καλείται να προσεγγίσει ψυχολογικά τον ασθενή  έτσι ώστε να τον πείσει εκ των προτέρων ότι η οδοντιατρική θεραπεία σήμερα γίνεται ανώδυνα με άριστα αισθητικά και θεραπευτικά αποτελέσματα και με πλήρη ασφάλεια για την υγεία του ασθενούς.

iatronet.gr

Διαβάστε περισσότερα για - Πώς ξεπερνιέται ο φόβος για τον οδοντίατρο

Αγοράκι πέθανε πέφτοντας σε γεωθερμική λίμνη

Image.ashx

Ένα αγοράκι 8 ετών βρήκε τραγικό θάνατο, όταν -σύμφωνα με τα διεθνή Μ.Μ.Ε.- έπεσε μέσα σε μία από τις γεωθερμικές λίμνες του περίφημου τουριστικού θέρετρου της Νέας Ζηλανδίας, Kuirau Park, στην περιοχή Rotorua.
H θερμοκρασία του νερού σε αυτές τις λίμνες ξεπερνάει ορισμένες φορές ακόμα και τους 100 βαθμούς Κελσίου. Το αγόρι βρισκόταν εκεί για διακοπές μαζί με τους γονείς του, ενώ είχαν έρθει οικογενειακώς από κάποιο άλλο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το περιστατικό συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου. Αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν νεαρό να κρατάει το μικρό αγόρι στα χέρια του και να τρέχει για να το πάει στο σπίτι που είχαν νοικιάσει οι γονείς του στο θέρετρο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το παιδί ούρλιαζε “τα χέρια μου, τα χέρια μου” και είδα το δέρμα του να αποκολλάται από τα χέρια του. Είδα τα εγκαύματα να εκτείνονται από το κεφάλι μέχρι τα πόδια του».
Ο 8χρονος μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Όκλαντ, αλλά υπέκυψε στα εγκαύματά του και την Τρίτη άφησε την τελευταία του πνοή.

zougla.gr

Διαβάστε περισσότερα για - Αγοράκι πέθανε πέφτοντας σε γεωθερμική λίμνη

Στο κρεβάτι με τους γονείς... Έως πότε;

mamaandbaby2Κατά τις δύο με τρεις τα ξημερώματα ή λίγο αργότερα το παιδί σας σαν μικρό φαντασματάκι μπορεί να κάνει την εμφάνιση στην κρεβατοκάμαρά σας.
Εκτός από τη μερίδα των ειδικών που φροντίζουν να περάσουν το σωστό μήνυμα ευθύς εξαρχής, πολλοί γονείς αναφέρουν ότι έχουν περάσει από τη φάση που το μικρό προτιμά να κοιμάται μαζί τους παρά στο κρεβατάκι του.
Πολλοί γονείς δέχονται χωρίς αντιρρήσεις αυτή την κατάσταση -καθώς τους απαλλάσσει από αναστάτωση και ξενύχτια κατά τη διάρκεια της νύχτας- και ταυτόχρονα ανησυχούν μήπως το παιδί δυσκολευτεί να μάθει να κοιμάται μόνο του. Τα στοιχεία ωστόσο των τελευταίων ερευνών είναι σε γενικές γραμμές καθησυχαστικά, αφού όπως διαπιστώνεται, μετά τον τρίτο χρόνο -και πολλές φορές ακόμα και στον έκτο ή έβδομο χρόνο- τα παιδιά επιστρέφουν οικειοθελώς στο κρεβάτι τους ύστερα από μία μεταβατική περίοδο που κοιμούνται πότε μόνα τους και πότε με τους γονείς τους.
Αν και ο φόβος του παιδιού είναι ειλικρινής -γι’ αυτό και δυσκολεύεται να κοιμηθεί μόνο του-, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχτείτε την κατάσταση. Το ζευγάρι πρέπει να έχει χρόνο να απολαμβάνει τις ιδιαίτερες στιγμές του. Η στρατηγική της σταδιακής προσαρμογής είναι η καλύτερη στην περίπτωση αυτή από το να επιβάλετε στο μικρό με διαμάχες να κοιμάται στο κρεβάτι του. Για να τα καταφέρετε:
·Επιμείνετε να αποκοιμίζετε το παιδί στο κρεβατάκι του, καθιερώνοντας συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου: παραμύθι, αγκαλίτσα, φιλάκι
·Δεχτείτε να μείνετε μαζί του στο κρεβατάκι μέχρι να αποκοιμηθεί, όμως αποφύγετε να το καθιερώσετε σαν συνήθεια.
·Συμφωνήστε να σας φωνάζει, όταν θέλει κάτι, αντί να έρχεται εκείνο στο δωμάτιό σας
·Όταν δείτε το παιδί όρθιο δίπλα στο κρεβάτι σας, δοκιμάστε να το αγκαλιάσετε και να επιστρέψτε μαζί του χωρίς λόγια στο δωμάτιό του
·Δοκιμάστε να βάλετε δίπλα στο μεγάλο κρεβάτι ένα στρωματάκι με μαξιλάρι και κουβερτούλα και πείτε στο παιδί ότι είναι διαθέσιμο, αν νιώσει ότι θέλει να έρθει κοντά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας
·Να τονίζετε στους άλλους το σπουδαίο κατόρθωμα, όταν είναι παρόν το παιδί, ακόμα κι αν μόλις τα έχει καταφέρει να κοιμάται μόνο του

http://eimaimama.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα για - Στο κρεβάτι με τους γονείς... Έως πότε;

Ψηλοτάκουνα και ... προβλήματα!

newego_LARGE_t_1101_1405019_type11486

Το παπούτσι σε πονάει...άλλαξέ το

Έρευνα για τα τακούνια αποκαλύπτει την αλήθεια
Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο φετίχ των γυναικών είναι τα παπούτσια και ιδιαίτερα τα ψηλοτάκουνα.  Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία σε 4.000 γυναίκες, όταν αγοράζουν καινούργια τακούνια αντέχουν 34 λεπτά. Μετά αρχίζουν να πονάνε. Άρα όλες είναι θύματα της μόδας και εφαρμόζουν το ρητό: μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος.

Οι περισσότερες παραδέχτηκαν  ότι όταν φοράνε καινούργια ψηλοτάκουνα παπούτσια για να βγούνε έξω παίρνουν μαζί τους και δεύτερο ζευγάρι πιο άνετο ή γυρνάνε σπίτι ξυπόλητες γιατί δεν αντέχουν τον πόνο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η μέση γυναίκα έχει 18 ζευγάρια παπούτσια και 6 στις 10 έχουν ειδικό χώρο για να τοποθετούν τα παπούτσια τους.

Το 1/3  των γυναικών είναι εθισμένο στην αγορά υποδημάτων, ενώ μία στις πέντε κρίνει τις άλλες γυναίκες από τα παπούτσια που φοράνε.

http://www.eimastegynaikes.gr

Διαβάστε περισσότερα για - Ψηλοτάκουνα και ... προβλήματα!

Τα energy drinks αυξάνουν τον κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

1254Η συχνή κατανάλωση ενεργειακών ποτών (energy drinks) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Ο κίνδυνος αποδίδεται στην καφεΐνη, την οποία συνήθως περιέχουν αυτά τα ροφήματα, για να τονώσουν τον οργανισμό, ιδίως όσων αθλούνται έντονα.

Τα ενεργειακά ποτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους και ειδικότερα τους φοιτητές, οι οποίοι συχνά τα συνδυάζουν με αλκοολούχα ποτά, προκειμένου να μένουν ξύπνιοι τα βράδια που διαβάζουν για εξετάσεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Δρ Αμέλια Αρία της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, μελέτησαν περισσότερους από 1.000 νέους, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι κατανάλωναν τουλάχιστον ένα energy drink την εβδομάδα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι νέοι αυτοί ήταν πιθανότερο να αρχίσουν να πίνουν αλκοόλ σε νεαρότερη ηλικία, να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ κάθε φορά που έπιναν και, τελικά, σταδιακά να αναπτύξουν εξάρτηση από το αλκοόλ.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι το περιεχόμενο των ενεργειακών ποτών δεν ελέγχεται (π.χ. για την ποσότητα της καφεΐνης) και επέστησαν την προσοχή στην ανάγκη εστίασης στις πιθανές αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία από αυτά τα ροφήματα, ιδίως στους νέους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει τους κινδύνους από την μίξη energy drinks και αλκοολούχων ποτών. Η καφεΐνη επικαλύπτει την επίδραση του αλκοόλ, ώσπου ο οργανισμός να εθιστεί σε αυτό, επειδή ο χρήστης νιώθει λιγότερο μεθυσμένος από ό,τι θα ένιωθε αν δεν είχε πιει ενεργειακό ποτό.

Μια άλλη συναφής έρευνα, από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, με επικεφαλής τον Δρ Τζον Χίγκινς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τρέχουν, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, όταν μετά την άσκηση πίνουν ενεργειακά ροφήματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα ποτά περιέχουν αρκετή ζάχαρη και περισσότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι καφέ και μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή αφυδάτωση.

Επίσης οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσοι ανακατεύουν τα ενεργειακά ροφήματα με αλκοόλ (π.χ. βότκα), εμφανίζουν αυξημένους καρδιακούς παλμούς, μεγαλύτερη αρτηριακή πίεση του αίματος και αυξημένο κίνδυνο για νοητικές διαταραχές.

Η μελέτη ενισχύει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών ότι τα ενεργειακά ποτά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα και, σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε θάνατο.

Χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία και η Γαλλία έχουν, για παράδειγμα, απαγορεύσει το Red Bull, όταν μια μελέτη σε αρουραίους έδειξε ότι τα πειραματόζωα που είχαν πάρει τη σχετική ουσία (ταυρίνη) που περιέχεται στο ρόφημα, έδειξαν ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως άγχος και αυτο-ακρωτηριασμό.

Οι Αμερικανοί ερευνητές επίσης επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι μερικές φορές οι ετικέτες των ενεργειακών ποτών δεν αναφέρουν όλα τα συστατικά τους.

Οι επιστήμονες συμβούλευσαν κυρίως όσους δεν είναι αθλητές, να μην πίνουν πάνω από ένα ενεργειακό ποτό τη μέρα, ποτέ να μην το αναμιγνύουν με αλκοόλ, καθώς επίσης να πίνουν πολύ νερό μετά την άσκηση και όχι κάποιο ενεργειακό ρόφημα.

Οι άνθρωποι με υπέρταση δεν πρέπει να πίνουν τέτοια ποτά και όσοι έχουν προβλήματα με την καρδιά τους, πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους, όπως είπε ο Δρ Χίγκινς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για - Τα energy drinks αυξάνουν τον κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ

Υπολείπονται στη χρήση του διαδικτύου τα Ελληνόπουλα

1253Πριν από λίγες εβδομάδες είδε το φως της δημοσιότητας η τελευταία πανευρωπαϊκή έρευνα EU Kids Online που διεξήχθη σε 25 χώρες στην Ευρώπη σε παιδιά ηλικίας 9-16 ετών και σε έναν από τους γονείς τους. Η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Δρ Βερόνικα Σαμαρά, σχολιάζει τα αποτελέσματα.

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας, κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για - Υπολείπονται στη χρήση του διαδικτύου τα Ελληνόπουλα

Εθιστική είναι η κατανάλωση σνακ

Η συχνή κατανάλωση τροφών που περιέχουν πολλές θερμίδες μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο εθιστική με την κοκαΐνη ή τη νικοτίνη και θα μπορούσε να προκαλέσει ψυχαναγκαστική κατανάλωση φαγητού και παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα ευρήματα, που προέκυψαν από έρευνα σε ζώα, δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην ανθρώπινη παχυσαρκία, αλλά μπορεί να βοηθήσουν στην κατανόηση της κατάστασης και στην ανάπτυξη θεραπειών, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Nature Neuroscience.’

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ανακάλυψε ότι η μεγάλη κατανάλωση τροφών υψηλών θερμίδων μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στον εγκέφαλο που μοιάζει με εθισμό και ότι τροφές με πολλές θερμίδες μπορούν να οδηγήσουν τα ποντίκια σε ψυχαναγκαστική κατανάλωση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης μειωμένα επίπεδα συγκεκριμένου υποδοχέα ντοπαμίνης σε υπέρβαρα ποντίκια, όπως έχει αναφερθεί για ανθρώπους που έχουν εθιστεί σε ουσίες. Όπως δήλωσε ο ερευνητής Paul Kenny, από το ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps στη Φλόριντα, η παχυσαρκία μπορεί να είναι μια μορφή ψυχαναγκαστικής κατανάλωσης φαγητού. Άλλες θεραπευτικές αγωγές στην εμφάνιση άλλων μορφών ψυχαναγκασμού, για παράδειγμα εξάρτησης από ουσίες, μπορεί ενδεχομένως να είναι πολύ χρήσιμες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές κατευθύνθηκαν σε μαγαζί και αγόρασαν τα τρόφιμα που συνήθως αγαπούν οι άνθρωποι, όπως μπέικον, λουκάνικο, τσιζκεικ, τρόφιμα που απολαμβάνουν αλλά που δεν θα πρέπει να τρώνε συχνά. Παράλληλα αγόρασαν υγιεινές τροφές και σχεδίασαν διατροφικό πλάνο για 3 ομάδες ποντικών.
Μια ομάδα υιοθέτησε ισορροπημένη υγιεινή διατροφή. Άλλη ομάδα έλαβε υγιεινά τρόφιμα αλλά είχε πρόσβαση σε τροφές υψηλών θερμίδων για μια ώρα την ημέρα. Τα ποντίκια στην τρίτη ομάδα κατανάλωσαν υγιεινά γεύματα και είχαν απεριόριστη πρόσβαση σε τροφές με πολλές θερμίδες. Τα τελευταία ανέπτυξαν προτίμηση για τις τροφές με υψηλές θερμίδες, στις οποίες κατέφευγαν όλη την ημέρα και έγιναν γρήγορα παχύσαρκα.

Τα ποντίκια είχαν εκπαιδευτεί να περιμένουν να υποστούν ελαφρύ σοκ μετά από έκθεση σε φώς. Αλλά όταν τα ποντίκια που είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε τροφές με πολλές θερμίδες έβλεπαν το φως, δεν ανταποκρίνονταν στο δυνητικό κίνδυνο αλλά συνέχισαν να καταναλώνουν τα σνακ.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής, αυτό που παρατήρησε στα ζώα είναι παρόμοιο με αυτό που θα περίμενε κανείς να συμβαίνει με τους ανθρώπους που υποκύπτουν σε μεγάλο βαθμό στα σνακ। Με την επαναλαμβανόμενη κατανάλωσή τους, προκύπτει πρόβλημα, κατέληξε.

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=11230
Διαβάστε περισσότερα για - Εθιστική είναι η κατανάλωση σνακ

Γυμναστείτε με φίλους και διώξτε το άγχος και την κατάθλιψη, συμβουλεύουν οι επιστήμονες

Οι άνθρωποι που αθλούνται τακτικά στον ελεύθερο χρόνο τους, κυρίως παρέα με φίλους τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με νέα βρετανο-νορβηγική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Psychiatry.

Η μελέτη έδειξε ότι το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα δεν ισχύει, αν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της εργασιακής ρουτίνας του ανθρώπου.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν, με επικεφαλής τον Δρ Σάμιουελ Χάρβεϊ, συνέκριναν τις επιπτώσεις της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και στη διάρκεια της εργασίας και βρήκαν ότι στην πρώτη μόνο περίπτωση υπάρχει σαφής ψυχική ωφέλεια για το άτομο.

Οι άνθρωποι που δεν είναι σωματικά δραστήριοι στον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με όσους έχουν τέτοιες φυσικές δραστηριότητες. Ο βαθμός έντασης της καταβαλλόμενης προσπάθειας -αν δηλαδή η φυσική δραστηριότητα είναι λιγότερο ή περισσότερο έντονη- δεν φαίνεται να επιδρά διαφορετικά στην ψυχική διάθεση.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα αν κανείς στον ελεύθερο χρόνο του αθλείται μαζί με φίλους του, αυτό τον βοηθάει ακόμη περισσότερο να διώχνει το άγχος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για - Γυμναστείτε με φίλους και διώξτε το άγχος και την κατάθλιψη, συμβουλεύουν οι επιστήμονες

Βρείτε τα πριν πέσετε για ύπνο - Σχεση, ύπνος: “Φαύλος κύκλος”!

Μια αμφίδρομη σχέση υπάρχει ανάμεσα στην ποιότητα της σχέσης ενός ζευγαριού και στην ποιότητα του ύπνου τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Μπραντ Χάσλερ του πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική υπηρεσία Science Daily, ο οποίος μελέτησε, με την χρήση ημερολογίου, ζευγάρια χωρίς παιδιά για χρονικό διάστημα επτά ημερών, η ποιότητα της σχέσης ανάμεσα στους δύο συντρόφους επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου τους, ενώ ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την ποιότητα της σχέσης την επόμενη μέρα.

Παρατηρήθηκε επίσης μια διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά το ποιος παράγων επηρεάζει περισσότερο τον άλλο. Για τους άνδρες, ο καλύτερος ύπνος βελτιώνει τη σχέση, ενώ για τις γυναίκες τα προβλήματα στη σχέση τη μέρα επιδεινώνουν την ποιότητα του ύπνου για τις ίδιες και για το σύντροφό τους.

Η έρευνα κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός “φαύλου κύκλου”, όπου ο κακός ύπνος χειροτερεύει τη σχέση και, στη συνέχεια, η προβληματική σχέση επιδρά αρνητικά στον ύπνο.

Ο Χάσλερ συμβουλεύει τα ζευγάρια να πέφτουν για ύπνο, αφού προηγουμένως λύσουν τις διαφορές τους και ακόμα να αποφεύγουν να μπλέκονται σε αντιπαραθέσεις, όταν ένας από τους δύο - ή και οι δύο- δεν κοιμήθηκε καλά το βράδυ.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα για - Βρείτε τα πριν πέσετε για ύπνο - Σχεση, ύπνος: “Φαύλος κύκλος”!

Οι γονείς στην παγίδα των ανταλλαγμάτων

Της Ιωαννας Φωτιαδη

«Πέρνα εσύ στο πανεπιστήμιο και από μένα ό,τι θες! » είναι μια κοινότοπη φράση πολλών γονέων. Η γκάμα των υπεσχημένων παροχών είναι πολύ ευρεία: από αυτοκίνητο, χρήματα ή υπερατλαντικά ταξίδια έως τα κλειδιά του εξοχικού για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η νοοτροπία των ανταλλαγμάτων πηγάζει από την πάγια αντίληψη για την αξία της πανεπιστημιακής μόρφωσης. Οικογένειες κάθε κοινωνικοοικονομικής προέλευσης, που έχουν βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, δελεάζουν τους αγχωμένους εφήβους υποσχόμενοι ό,τι αυτοί ονειρεύονται.

«Πάνω από το 40% των γονέων πέφτουν σε αυτή την παγίδα», σημειώνει καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο των νοτίων προαστίων. Οι διακοπές με την παρέα το καλοκαίρι -με δημοφιλέστερους προορισμούς τη Μύκονο και την Πάρο- έχουν καθιερωθεί. Ετσι, τα «δώρα» είναι συνήθως αυτοκίνητα, ταξίδια στο εξωτερικό -σε σχολεία των βορείων προαστίων η Νέα Υόρκη αποτελεί τον «άσο» στο μανίκι των γονέων- πολυτελή πάρτι, εισιτήρια για αθλητικές διοργανώσεις στο εξωτερικό (Rally, Champions League) αλλά και παροχή περισσότερων ελευθεριών, όπως η ενοικίαση γκαρσονιέρας στο κέντρο της Αθήνας. «Να μην ταλαιπωρείται το παιδί να κατεβαίνει από τον Αγιο Στέφανο στην Πολυτεχνειούπολη!» λέει στην «Κ» μητέρα υποψηφίου, που ήδη ψάχνει το κατάλληλο διαμέρισμα. Και οι ακρότητες δεν έχουν τέλος...

«Ενας πατέρας λίγο πριν από τις Πανελλήνιες πήρε το καινούργιο αυτοκίνητο, το πάρκαρε έξω από το σπίτι, άφησε το κλειδί πάνω στο τραπέζι του σπιτιού και είπε: Αυτό θα είναι δικό σου, αφού περάσεις...», θυμάται η ψυχολόγος κ. Εύα Τριανταφυλλίδου, που ειδικεύεται στα προβλήματα παιδιών και εφήβων. «Με το να φορτώνουν, όμως, οι γονείς το παιδί με υποσχέσεις, το αγχώνουν, υποτιμούν την αξία του και τη σημασία της προσπάθειας. Το διαπαιδαγωγούν έτσι, ώστε να λειτουργεί μόνο με υλικά ανταλλάγματα χωρίς να επιδιώκει τη δική του ικανοποίηση», υπογραμμίζει.

Είναι δε εντυπωσιακό, ότι είναι οι ίδιοι οι γονείς που επιμένουν στα δώρα και όχι τα παιδιά. «Η διάθεση προσφοράς τις περισσότερες φορές προέρχεται από τον εγωισμό των γονέων, καθώς θεωρούν ότι η αποτυχία του παιδιού εκθέτει τους ίδιους. Ετσι, την ”εξαγοράζουν”», εξηγεί η κ. Τριανταφυλλίδου.

Αρχίζει από νωρίς

Απ’ ό,τι φαίνεται μάλιστα η τακτική αυτή αρχίζει από νωρίς. «Ηδη από το δημοτικό υπήρχαν «ταρίφες»: ρολόι, αν γίνεις σημαιοφόρος, Barbie αν πάρεις δεκάρια σε όλα τα μαθήματα» λέει στην «Κ» μητέρα δύο παιδιών, 11 και 16 ετών. «Οι γονείς που τάζουν και υπόσχονται δεν ξεκινούν αυτή την τακτική στις Πανελλήνιες. Μεγαλώνουν τα παιδιά τους με το μοτίβο «“τι θα μου κάνεις, αν σου το κάνω;” με το οποίο διαιωνίζονται οι αμοιβαίοι εκβιασμοί».

Οσο, όμως, τα παιδιά μεγαλώνουν, παύουν να εντυπωσιάζονται εύκολα. «Ηδη από την Γ΄ Γυμνασίου κάποιοι μαθητές έρχονται στο σχολείο με μηχανάκι!», σχολιάζει καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο στα Πατήσια. Το σύστημα του καρότου και του λαγού μερικές φορές είναι αποτελεσματικό. «Συνήθως, συναντώ τέτοιες τακτικές σε οικογένειες πολύ αδύναμων μαθητών, που χρησιμοποιούν το αντάλλαγμα ως έσχατη λύση, για να κινητοποιήσουν το παιδί» λέει στην «Κ» η κ. Μπαρμπέρη, καθηγήτρια φιλόλογος στην Ιόνιο Σχολή.

Ομως, η εποχή των ισχνών αγελάδων διαφοροποιεί τα «έθιμα» της ελληνικής οικογένειας. «Φέτος, λόγω κρίσης, η αγορά αυτοκινήτου δεν συζητείται από τις οικογένειες. Ακόμα, τα περισσότερα παιδιά σχεδιάζουν διακοπές σε φιλικά σπίτια», παρατηρεί ο κ. Ζυγόπουλος, καθηγητής φιλόλογος στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Εξάλλου, οι παροχές των γονιών είναι ανάλογες του τόπου διαμονής. «Στα μέρη μας, τα παιδιά το καλοκαίρι βοηθούν τους γονείς τους στις ελιές ή τους ακολουθούν στην οικοδομή» λέει στην «Κ» εκπαιδευτικός στη Λακωνία. «Για τα παιδιά εδώ το μεγαλύτερο δώρο είναι η ίδια η επιτυχία σε ένα ΑΕΙ, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν σε μια μεγαλύτερη πόλη και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους».

«Το λάθος της οικογένειας είναι ότι επιβραβεύει την επιτυχία και όχι την προσπάθεια», καταλήγει ο κ. Ζυγόπουλος .«Ο γιος μου είχε εκφράσει την επιθυμία για ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι» λέει στην «Κ» η Μ.Σ. «θα το οργανώσουμε, όχι ως επιβράβευση ή αντάλλαγμα, αλλά για να «ξεδώσει» μετά από το στρες μιας ολόκληρης χρονιάς και να έχει μια όμορφη ανάμνηση από την αποφοίτησή του».

πηγή news.kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα για - Οι γονείς στην παγίδα των ανταλλαγμάτων

Η πιο εντυπωσιακή είσοδος γάμου (Video)

Σίγουρα διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου θα σας ήρθε στο μυαλό η εικόνα της νύφης να περπατάει συγκινημένη προς τον γαμπρό υπό τους ήχους του κλασσικού γαμήλιου εμβατήριου, συνοδευόμενη από τον πατέρα της.

Στο βιντεάκι που θα δείτε στην συνέχεια, τα πράγματα γίνονται πολύ διαφορετικά από το συνηθισμένο και γι’αυτό άλλωστε έχει κάνει τον γύρο του κόσμου συγκεντρώνοντας πάνω από 13 εκατομμύρια προβολές σε λίγες μόνο μέρες. Απολαύστε το και πάρτε ιδέες!

Ήταν τόσο τρομερή η επιτυχία του συγκεκριμένου βίντεο, που οι γνωστοί πλέον ως “Wedding Dancers” κλήθηκαν να αναπαραστήσουν όλο το σκηνικό στο κέντρο της Νέας Υόρκης για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού NBC.
Δείτε την αναπαράσταση


(Πηγή)
Διαβάστε περισσότερα για - Η πιο εντυπωσιακή είσοδος γάμου (Video)

Αμετακίνητος ο πατέρας που απειλεί να αυτοκτονήσει

Αμετακίνητος παραμένει ο τραγικός πατέρας που απειλεί να αυτοκτονήσει πάνω στον τάφο του παιδιού του, στο νεκροταφείο Αιγίου. Μέχρι αυτή την ώρα δε έχει καταστεί δυνατόν να τον πείσουν να βγει από το νεκροταφείο.
Ο απεγνωσμένος άνδρας αντιδρά για την δολοφονία του γιού του πριν περίπου δύο χρόνια, αφού όπως ισχυρίζεται, ο δολοφόνος του παιδιού του είναι ακόμα ελεύθερος.

newsbeast

Διαβάστε περισσότερα για - Αμετακίνητος ο πατέρας που απειλεί να αυτοκτονήσει

AMEA - Αναπηρία - Δικαιώματα και Παροχές: Λίστα των Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

amea

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

  • α) Ασφάλιση:
  1. στο ΙΚΑ ως άνεργος/η και ΑΜΕΑ μέχρι τα 29 έτη(μπορεί να την λάβει αυτήν την παροχή κάποιος και χωρίς να είναι ΑΜΕΑ) ή κάποιο άλλο πρόγραμμα (πληροφορίες εδώ: Τα τέσσερα προγράμματα που ασφαλίζουν ανέργους
  2. ανεξαρτήτου ηλικίας από την πρόνοια αν λαμβάνεις κάποιο προνοιακό επίδομα. (Σε αυτό δίνεται η δυνατότητα ακόμα και για πλήρη κάλυψη των φαρμάκων. Αυτό το κρίνει η διεύθυνση πρόνοιας με τις επιτροπές τις). Πληροφορίες εδώ: Βιβλιάριο Υγείας Απόρων
  1. γ1) Σπουδαστικό Επίδομα από το ΕΙΑΑ για τα άτομα που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ και έχουν εισαχθεί με κάποιο κινητικό πρόβλημα δηλαδή με το 5% για λόγους υγείας (παλαιότερα ήταν 3%). Πληροφορίες εδώ: Επίδομα από το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
  2. γ2) Επιδότηση για αγορά υπολογιστή σε αυτούς που έχουν εισαχθεί με το 5%. Πληροφορίες εδώ: Επιδότηση Υπολογιστών μέσα από το πρόγραμμα "Δες την ψηφιακά"
  3. γ3) Εκτός από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχεις και την δυνατότητα με την ίδια μέθοδο και για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Πληροφορίες εδώ: Εισαγωγή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την ποσόστωση του 5% για άτομα με σοβαρές παθήσεις
  1. Ειδικό πρόγραμμα πολυτέκνων και ΑΜΕΑ του ΟΕΚ

  2. Στεγαστικό Δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

      • ή αποπεράτωση κατοικίας. Πληροφορίες εδώ:

  3. Δάνεια Αγοράς Ανέγερσης από το ΟΕΚ

  4. Στεγαστική συνδρομή σε εξαιρετικές περιπτώσεις: παραχώρηση κατοικίας ή στεγαστικού δικαιώματος

  5. Ειδικό πρόγραμμα πολυτέκνων – αναπήρων. Χορήγηση ατόκου δανείου για αγορά ή ανέγερση κατοικίας

  6. Επιδοτούμενα δάνεια για αγορά ή ανέγερση κατοικίας

  7. Οικονομική Ενίσχυση Οφειλών Δικαιούχων του ΟΕΚ

  8. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΕΚ

  9. Επίσης:
  10. Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Τα β) έως και ιβ) διεκδικούνται μέσω απόφασης της νομαρχιακής ΑΥΕ ή ΒΥΕ.
Το ιγ) με την απόφαση της ΑΥΕ ή ΒΥΕ του ΙΚΑ, ενώ το ιδ) από την απόφαση της ΑΥΕ ή ΒΥΕ του ασφαλιστικού σου φορέα.

Για τον υπολογισμό ή την εύρεση του ποσοστού αναπηρίας δείτε το ακόλουθο θέμα

(ΑΥΕ: Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και
ΒΥΕ: Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή)

πηγή
Διαβάστε περισσότερα για - AMEA - Αναπηρία - Δικαιώματα και Παροχές: Λίστα των Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία